Dragoș Pîslaru a fost desemnat raportor pe Rezoluția pentru Tineri: Îmi doresc ca 2022 să fie un moment de acțiune, de investiții și de noi soluții europene adresate lor

Dragoș Pîslaru, europarlamentar USR și membru al grupului Renew Europe din Parlamentul European, a fost desemnat raportor pe Rezoluția pentru Tineri.

Dragoș Pîslaru a lansat deja consultări pentru elaborarea documentului, prin care își propune să aducă soluții europene concrete la problemele critice cu care tinerii europeni se confruntă și care au fost accentuate de pandemie.

“Am o nouă misiune în Parlamentul European: am fost desemnat raportor pe Rezoluția pentru Tineri.

Tinerii au fost puternic afectați de pandemie. În Europa, riscul de șomaj pentru această generație este de două ori mai mare decât pentru cei peste 30 de ani, iar instabilitatea educației le-a restrâns sever accesul la dezvoltarea de competențe atât de necesare pe piața muncii. Este un moment critic.

De aceea, 2022 va fi Anul European al cooperării europene pentru Tineret. Și îmi doresc ca acesta să fie un moment de acțiune, de investiții și de noi soluții europene adresate lor.

Inspirat și de mesajele tinerilor care au participat la EYE - European Youth Event 2021, am propus și obținut o Rezoluție a Comisiei de muncă din Parlamentul European privind ocuparea și problemele sociale ale tinerilor în contextul 2022.

Mai mult decât atât, colegii m-au desemnat raportor pe această rezoluție, o responsabilitate care mă onorează, dar mă și motivează să livrez un text ambițios și cu viziune.

Există deja mai multe inițiative la nivel european, precum Garanția pentru Tineri, dar până la soluții reale pentru toți cei care au nevoie de ajutor mai e cale lungă. Avem nevoie de o mai bună coordonare, de mai multe investiții țintite, de conectarea cu PNRR, de o corelare mai bună a competențelor cu piața muncii a prezentului, dar mai ales a viitorului.

Am lansat deja consultări și sper să vă anunț cât de curând despre documentul la care lucrez împreună cu echipa mea”, a anunțat Dragoș Pîslaru pe Facebook.

Mai multe informații despre Rezoluția pentru Tineri, aici.

“Vă invit să îmi semnalați orice idee relevantă pentru tematica tinerilor în contextul muncii și al afacerilor sociale”, a mai spus Dragoș Pîslaru.

Dragoș Pîslaru este și coraportor al Mecanismului de Redresare și Reziliență.

Alte stiri

Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei nu dorește ca românii să știe ce alimente pun pe masă și nici ca sistemul de sănătate să primească mai mulți bani
Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat împotriva a două inițiative legislative ale deputatului USR d...
Vezi mai mult
Locuinţe sociale şi de necesitate pentru victimele violenței domestice
Proiectul legislativ depus de deputatele USR Oana Țoiu şi Oana Cambera, care acordă victimelor vi...
Vezi mai mult