Dinu Nicoleta-Ramona, Senator USR: Județul Constanța are nevoie de sprijin Guvernamental sporit în contextul carantinării unui număr mare de persoane

În contextul carantinării unui număr ce poate depăşi 1500 de persoane pe raza unităților administrativ-teritoriale din Județul Constanța, Senatoarea USR Dinu Nicoleta-Ramona cere sprijin guvernamental sporit și acordarea în regim de urgență a echipamentelor necesare și a resurselor medicale vitale pentru protejarea atât a persoanelor aflate în carantină sau izolare, cât și a populației din întregul județ.

“Județul Constanța are nevoie mai mult ca oricând de sprijinul autorităților centrale. În numai câteva zile, în Constanța au ajuns mai multe grupuri de sute de cetățeni repatriați din zone cu număr mare de infectări cu Covid-19, conform informărilor publice. În aceste condiții, autoritățile sanitare din județ au nevoie de sprijin suplimentar, de echipamente de protecție, de mai multe resurse medicale pentru a putea interveni şi a asigura tratamentul acestor persoane care ar putea fi confirmate ca fiind infectate cu coronavirus”, susține senatoarea USR Ramona Dinu.

Dinu Nicoleta-Ramona mai afirmă că în lipsa unor măsuri sporite care să asigure tratamentul persoanelor izolate sau carantinate, Constanța riscă să devină un focar de infectare cu coronavirus. Semnalul de alarmă tras de senatoarea USR are loc în contextul faptului că Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa este singurul centru desemnat din regiunea sud-est a României pentru preluarea cazurilor de coronavirus. De aceea, solicită ferm să se urgenteze  acțiunile de amplasare a unui spital militar în județul Constanța.

“Orice întârziere referitoare la sporirea măsurilor în județul Constanța reprezintă un gest de iresponsabilitate din partea autorităților centrale și locale. Trebuie să garantăm siguranța cetățenilor din întregul județ, medicii trebuie să fie ajutați și să aibă sentimentul că nu sunt singuri în această luptă, persoanele aflate în izolare sau carantină trebuie să fie conștiente că măsurile aplicate sunt în favoarea sănătății lor și a celor din jur. În caz contrar, dacă autoritățile centrale și locale nu vor trata cu seriozitate această problemă, Constanța riscă să devină un focar de infecție cu coronavirus. Aş fi apreciat dacă autorităţile ar fi avut în vedere, cu prioritate, să asigure facilităţi de cazare cadrelor medicale pentru a le susţine în privinţa izolării în raport cu propriile familii”, subliniază Ramona Dinu. 

În Constanța au fost amenajate până acum patru hoteluri, cu scopul de a asigura condiții de carantină. Acestea sunt situate în stațiunea Mamaia (Hotelul Flora – 355 locuri), Eforie (Hotelul Dunărea – 700 locuri), Jupiter (Hotelul Majestic – 356 locuri) și Techirghiol (Sanatoriul Balnear – 855 locuri).

 

Alte stiri

Alianța USR PLUS cere autorităților transparență în comunicarea lipsurilor din spitale și farmacii
În plină pandemie de COVID-19 avem nevoie ca autoritățile din România să dea dovadă de transparen...
Vezi mai mult
Alianța USR PLUS: Ultimele decizii ale Guvernului irosesc sacrificiile de o lună ale cetățenilor și firmelor
Alianța USR PLUS cere Guvernului PNL modificarea de urgență a Ordinului Ministerului Sănătății 62...
Vezi mai mult
Propunere alternativă: Alianta USR PLUS cere protejarea celor vârstnici cu măsuri dedicate
Măsurile actuale sunt insuficiente și ineficiente. Ele generează cozi și aglomerări de persoane v...
Vezi mai mult
Ghid: Fabricarea în serie și confecționarea artizanală a măștilor
Standardizarea este o activitate de interes general pentru care se urmărește furnizarea de docume...
Vezi mai mult
De Paști rămânem acasă: Reguli utile în perioada Sărbătorilor Pascale
Mulți români din diaspora își doresc, în mod firesc, să petreacă sărbătorile de Paști acasă cu ce...
Vezi mai mult
Manual practic de înființare și administrare a unui centru de tratament SARI recomandat de OMS
Alianța USR PLUS vine în întâmpinarea managementului din spitale cu traducerea în limba română a ...
Vezi mai mult
Celula de criză USR PLUS a solicitat Guvernului înființarea în regim de urgență a unui spital militar mobil în Suceava
Ca urmare a situației de o gravitate fără precedent în care se află în aceste momente județul Suc...
Vezi mai mult
Ghid privind purtarea și îndepărtarea echipamentului de protecție în mediul sanitar
Alianța USR PLUS pune la dispoziția cadrelor medicale ghidul realizat de Centrul European de Prev...
Vezi mai mult