Dezbatere inițiată de USR PLUS pe tema „Industria textilă în pandemie”

Astăzi, 11 martie 2021, deputata USR PLUS Oana Marciana Ozmen, secretar al Comisiei pentru industrii și servicii, a organizat o dezbatere cu întreprinzătorii din industria textilă, la solicitarea Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF). La dezbatere au participat și Sándor Bende, deputat UDMR, președintele Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, și Silvia Dinică, senator USR PLUS, președintele Comisiei Economice din Senatul României.

Antreprenorii din domeniu au avut prilejul să-și expună problemele cu care se confruntă în aceste momente dificile pentru întreaga economie românească, cum ar fi stocurile mari, vânzările reduse, lipsa personalului calificat, precum și faptul că produsele lor nu pot concura cu cele comercializate la prețuri de dumping, fiind necesare măsuri urgente pentru sprijinirea acestui sector esențial.

Aceasta este o primă dezbatere dintr-o serie de discuții care vor avea loc, plecând de la premisa că împreună, legiuitori și companii, vom găsi cele mai bune soluții pentru aceste momente dificile pe care le traversăm cu toții.

Am răspuns pozitiv solicitării doamnei Cristina Chiriac, președintele CONAF, de a discuta pe marginea problemelor pe care industria textilă și a confecțiilor le întâmpină începând de anul trecut și care continuă, mai accentuat, și în prezent. Această dezbatere este un început al unui lung șir de discuții pe care intenționez să-l am cu reprezentanții mediului de afaceri pentru a găsi, acolo unde este posibil, soluții legislative. Spre exemplu, voi lua ca temă legiferarea antreprenoriatului creativ care este o problemă ridicată în cadrul discuțiilor de astăzi. Punct cu punct, vom analiza problemele și le vom transmite către Executiv, ministerelor de resort, și vom căuta activ și cu implicare asiduă soluții”, a declarat deputata USR PLUS Oana Ozmen.

Înțelegem dificultățile pe care le întâmpină antreprenorii după criza anului 2020 și asigurăm Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin de sprijinul total al Comisiei pentru Industrii și Servicii din cadrul Camerei Deputaților, în limitele competențelor, pentru a depăși această situație grea și a relansa industria textilă din România”, a declarat deputatul Sándor Bende, președinte al Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților.

Problemele cu care mediul de afaceri se confruntă s-au acutizat pe fondul pandemiei care, din păcate, nu dă semne încă să se oprească. Industria textilă, practic, a avut stocurile blocate în momentul declanșării stării de urgență și de atunci ’gâfâie‘ în căutarea unor soluții care să le permită supraviețuirea în aceste condiții extrem de dificile. Reprofilarea pe alte sortimente de produs, schimbarea de produs sau de ofertă nu se află la îndemâna oricărui întreprinzător, pentru că depinde de o schimbare a tehnologiei folosite. Este important să avem aceste discuții pentru că sunt aspecte pe care nu le putem afla decât direct de la reprezentanții mediului de afaceri. Trebuie să găsim niște soluții care să fie de ajutor pe termen scurt și sustenabile  pe termen mediu și lung”, a declarat Silvia Dinică, senator USR PLUS.  

Alte stiri

Deputata USR PLUS Diana Stoica, desemnată raportor al Comisiei pentru pentru afaceri sociale din cadrul APCE
Diana Stoica, membră a Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului E...
Vezi mai mult
Senatul a votat inițiativa USR PLUS – PNL de desființare a Institutului Revoluției Române
Plenul Senatului a adoptat cu majoritate de voturi inițiativa legislativă depusă de mai multi par...
Vezi mai mult
USR PLUS depune lege pentru protecția arborilor remarcabili
Senatorul USR PLUS Aurel Oprinoiu și deputata USR PLUS Diana-Anda Buzoianu au depus la Biroul Per...
Vezi mai mult
Alianța „Împreună pentru Bragadiru” sesizează nereguli uriașe în organizarea alegerilor parțiale de la Bragadiru
Alianța „Împreună pentru Bragadiru” va depune mai multe sesizări împotriva Primăriei Bragadiru, a...
Vezi mai mult
Dezbatere USR PLUS: „Piața de capital din România – Prezent și viitor”
Parlamentarii USR PLUS au organizat, joi, o dezbatere pe tema pieței de capital din România, cu p...
Vezi mai mult
Vot USR PLUS pentru ca lucrătorii în cariere și termocentrale să se poată pensiona în condiții echitabile
Camera Deputaților a adoptat astăzi, în calitate de Cameră decizională, amendamentele propuse de ...
Vezi mai mult
Candidații USR PLUS la alegerile locale parțiale din 27 iunie
„Fără hoție la Primărie” este misiunea pe care continuăm să ne-o asumăm. Candidații USR PLUS la a...
Vezi mai mult
USR PLUS, singurul partid care susține reexaminarea legii ce vizează educația pentru sănătate
USR PLUS este singurul partid parlamentar care susține reexaminarea legii care vizează și educați...
Vezi mai mult

Susține-ne

Mulțumim pentru suport.
Hai să continuăm să transformăm România împreună!