Delegația USR PLUS cere Comisiei Europene un buget mai mare pentru pachetul european

Delegația USR PLUS în Parlamentul European a inițiat o scrisoare care va fi transmisă președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, prin care cerem urgentarea finanțării corespunzătoare a Parchetului European (EPPO) condus de Laura Codruța Kovesi.

Sunt necesare demersuri rapide și fără echivoc pentru operaționalizarea Parchetului având în vedere că foarte multe dosare care privesc nereguli pe fonduri europene vor ajunge pe masa acestei instituții. În acest moment EPPO nu beneficiază de finanțare suficientă pentru a demara investigațiile care privesc fraude ce prejudiciază fondurile structurale ale UE sau fraude transfrontaliere la scară largă în domeniul TVA.

”Am cerut insistent în Comisia de buget a Parlamentului European mărirea fondurilor pentru Parchetul European pentru că nu putem combate frauda din fonduri europene fără resursele umane necesare care trebuie să lucreze la dosarele complexe de corupție din toate țările UE. Acum cerem Comisiei să se țină de cuvânt și să arate că instituțiile europene sunt hotărâte să se lupte cu marile rețele de corupție care drenează banii publici destinați dezvoltării către buzunarele unor mafii. M-am văzut de curând cu doamna Kovesi în biroul său din sediul Parchetului European din Luxembourg și am înțeles că trebuie să construiască de la zero structura operaţională şi administrativă a EPPO. Acest Parchet trebuie să își înceapă activitatea până în luna noiembrie și vom face tot ce ține de noi, europarlamentarii USR PLUS, să reușească”, spune Clotilde Armand, europarlamentar al Alianței USR PLUS.

”Ca membru al comisiilor LIBE și CONT, unde atât Parchetul European cât și Laura Codruța Kovesi au avut mereu parte de un sprijin total, mi se pare de neconceput că până în acest moment EPPO nu are parte de o finanțare corespunzătoare. Parchetul European trebuie să se apuce de treabă pentru a combate eficient infracțiunile care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii, contribuind astfel la un buget al Uniunii Europene mai puternic și mai bine protejat în fața încercărilor de fraudă. Pentru că știm exact cât de complexă este și ce resurse presupune lupta împotriva fraudei și a corupției nu doar în România, ci în toate statele membre, facem toate demersurile pentru ca acest Parchet European să își înceapă rapid activitatea și să întărească încrederea cetățenilor că furtul și frauda au costuri grele pentru cei care le practică”, spune Ramona Strugariu, europarlamentar al Alianței USR PLUS.

Parchetul European este înființat la inițiativa a 22 de state membre ale Uniunii Europene și va completa activitatea OLAF și a Eurojust, care nu sunt echipate pentru a ancheta sau pentru a urmări penal cazuri penale individuale. EPPO este condus de Laura Codruța Koveși, primul procuror-șef european.

Alte stiri

Alianța USRPLUS Buzău și-a desemnat candidații pentru alegerile parlamentare. Emanuel Ungureanu deschide lista la Camera Deputaților

Alianța USRPLUS Buzău a finalizat vineri, 16.10.2020, listele de candidați pentru alegerile pa...

Vezi mai mult
Dan Barna și Claudiu Mureșan deschid listele de candidați USR PLUS pentru Parlamentul României la Sibiu

Alianța USR PLUS Sibiu a avut astăzi alegeri interne și au fost votați de membri ai ambelor pa...

Vezi mai mult
Alianța USR PLUS București și-a desemnat candidații pentru Parlamentul României

Sâmbătă, 10 octombrie 2020, în cadrul Conferinței Municipale USR PLUS București organizate în ...

Vezi mai mult
Primarii USR PLUS se pregătesc să atragă fonduri europene

Primarii USR PLUS aleși la alegerile locale din 27 septembrie ...

Vezi mai mult
USR PLUS a depus lista candidaților din Diaspora pentru alegerile parlamentare

USR PLUS a depus, astăzi, la Biroul Electoral al secției 43 lista candida...

Vezi mai mult
Alianța USR PLUS dă startul strângerii de semnături pentru alegerile parlamentare

Alianța USR PLUS a dat startul, luni, 5 octombrie, campaniei de strângere de semnături pentru ...

Vezi mai mult
USR PLUS solicită autorităților ieșene să implementeze măsuri eficiente împotriva infecțiilor cu noul coronavirus

De săptămâni bune, municipiul și județul Iași se situează în top 3 regiuni cu cel ma...

Vezi mai mult
Primarii USR PLUS își prezintă prioritățile pentru următorii patru ani

Primarii proaspăt aleși ai Alianței USR PLUS, Dominic Fritz (Timișoara), Allen Coliban (Brașov...

Vezi mai mult
USR PLUS: Revoluția bunei guvernări începe cu aceste alegeri

Liderii USR PLUS Dan Barna, Dacian Cioloș, Vlad Voiculescu și Claudiu Năsui, alături de câștig...

Vezi mai mult

Susține-ne

Mulțumim pentru suport.
Hai să continuăm să transformăm România împreună!