Dacian Cioloș: USR rămâne, începând de astăzi, singura forță politică proeuropeană care își dorește cu adevărat modernizarea României

USR trece în opoziție și va folosi toate mijloacele de care dispune pentru a se opune abuzurilor alianței toxice dintre PNL și PSD.

USR nu va vota niciodată un guvern capturat de PSD-ism.

Acestea au fost principalele mesaje transmise de Dacian Cioloș, președinte USR, marți, în cadrul unei conferințe de presă în care a subliniat că USR rămâne fidel obiectivelor asumate în fața românilor.

“USR rămâne, începând de astăzi, singura forță politică proeuropeană care își dorește cu adevărat modernizarea României și care luptă împotriva clientelismului și a proastei guvernări care sărăcește populația.

USR nu va vota niciodată un guvern capturat de PSD-ism, pentru că asta îi va costa scump pe români. Am văzut în ultimele decenii ce a însemnat asta pentru România și guvernarea din România și nu ne vom lăsa amăgiți sub nicio formă de ceea ce înseamnă și a însemnat PSD-ismul.

S-a ajuns în această situație, în primul rând, din cauza slăbiciunii liderilor PNL-isți și cu îngăduința președintelui Iohannis.
PNL a tot vorbit de reforme și modernizarea țării, dar nu a dat semne că își dorește să le pună în practică și să facă aceste reforme alături de USR”, a declarat Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș a arătat că situația politică a ajuns în acest punct nu pentru că USR nu a fost suficient de flexibil, ci pentru că nu a acceptat “să preia de la vechile partide modelul acesta al minciunii și al ipocriziei față de promisiunile făcute”.

„Și PNL a făcut campanie pentru modernizarea României, pentru statul de drept, pentru întărirea justiției, însă atunci când a fost vorba să discutăm concret despre aceste măsuri și să ni le asumăm în decizii, PNL a fugit de această asumare și s-a dus să găsească o soluție acolo unde se simt mai confortabili pentru că nu cred că va fi o presiune din partea PSD să introducă în programul de guvernare depolitizarea administrației publice și profesionalizarea, reforme profunde care să ajute mediul de afaceri, transparența în cheltuirea banului public.

PNL, din păcate, nu și-a dorit aceste reforme pentru că dacă și le dorea, le puteam face împreună. Ați văzut toate șicanele de la guvernare și piedicile care au fost puse miniștrilor noștri. Am avut, se pare, acest scop de a îndepărta USR de la guvernare și de a merge alături de PSD.

Am un mare regret că cetățenii în aceste vremuri greu încercate trebuie să treacă prin aceste dezamăgiri și tulburări politice și știu că sunt mulți oameni dezamăgiți”, a adăugat Dacian Cioloș.

Mai departe, Dacian Cioloș a enumerat obiectivele USR pentru următoarea perioadă, subliniind faptul că partidul va utiliza toate mijloacele de care dispune atât în Parlament, cât și la nivel local pentru a face următoarele lucruri pentru cetățeni:

“O să ne opunem abuzurilor acestei alianțe toxice de orice fel, vom supraveghea și denunța cheltuirea discreționară a banului public, vom urmări felul în care sunt puse în practică proiecte care au fost începute de miniștrii noștri, proiecte de reformă, construcții de spitale, de autostrăzi, ne vom asigura că reformele din PNRR nu vor fi oprite, vom face tot ceea ce ține de noi să ne asigurăm că acest program nu devine o sursă clientelară pentru acest partid PNL-isto – PSD-ist și vom promova inițiative legislative care sunt în linie cu PNRR la care am lucrat. Ne vom opune clientelismului si politizării statului.

USR se va organiza pentru a crește partidul astfel încât în 2024 să fim o forță politică alternativă la ceea ce se întâmplă în momentul de față.
USR rămâne fidel obiectivelor pentru care noi, cea mai mare parte dintre noi în USR, am intrat în politică, aceea de a face ca România să arate mai bine și cetățenii să se simtă bine trăind aici”.

(Foto: Inquam Photos/George Călin). 

Alte stiri

Guvernul PSD-PNL blochează legea USR pentru acces liber la terenurile de sport din școli
Legea USR care asigură autorităților locale cadrul pentru deschiderea curților școlilor, astfel î...
Vezi mai mult
USR: Greva profesorilor este justificată în condițiile în care, în ciuda declarațiilor PSD și PNL, educația suferă de subfinanțare
USR consideră că greva de astăzi a profesorilor din învățământul preuniversitar este pe deplin ju...
Vezi mai mult
Primarii USR susțin organizarea de evenimente culturale, pentru a crește calitatea vieții în comunitățile pe care le administrează
Primarii USR investesc în organizarea de evenimente culturale în localitățile pe care le administ...
Vezi mai mult
Sectorul Zero, tunul imobiliar pregătit de primarul PNL de la Mogoșoaia, ascunde interese imobiliare și încălcări grave ale legislației
USR Mogoșoaia trage un nou semnal de alarmă în privința încălcărilor grave ale legislației de căt...
Vezi mai mult
Cristina Prună: „Noile plafonări și compensări anunțate de Guvern nu fac decât să perpetueze haosul”
În contextul noilor plafoane și compensări la energia electrică și la gaze anunțate de premierul ...
Vezi mai mult
Dominic Fritz, scrisoare deschisă pentru premierul Nicolae Ciucă: Urgentați găsirea unor soluții la problema costurilor energiei termice
Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ci...
Vezi mai mult
USR solicită miniștrilor Virgil Popescu și Lucian Bode să-și prezinte de urgență demisia
În contextul crizei energetice și al incapacității ministrului Energiei girat de PSD și PNL de a ...
Vezi mai mult
Deputat Radu Miruță: Cum abordăm criza energetică după martie 2022
În contextul crizei energetice și al lipsei de soluții din partea guvernării PSD-PNL, deputatul U...
Vezi mai mult
Spitalul Municipal Câmpulung are o nouă secție de Oncologie, la standarde europene
Primarul USR Elena Lasconi a recepționat ieri clădirea noii secții de Oncologie a Spitalului Muni...
Vezi mai mult
Primul „tun imobiliar” al ministrului Familiei: preluarea BTT cu întreg patrimoniul
Deputata USR Denisa Neagu atrage atenția asupra primului „tun imobiliar” dat de ministrul Familie...
Vezi mai mult
Cu șefi numiți politic, fără pregătire și experiență, ANRE împarte cu Ministerul Energiei răspunderea pentru criza facturilor
În timp ce criza de pe piața energetică se adâncește, iar românii văd în facturile uriașe pe care...
Vezi mai mult
Primarii USR se implică în atragerea de fonduri pentru școlile din localitățile pe care le administrează
Primarii USR din mai multe localități din țară s-au asigurat că școlile din comunitățile pe care ...
Vezi mai mult
USR Agigea anunță validarea semnăturilor necesare pentru organizarea referendumului de demitere a primarului PSD Maricel Cîrjaliu
Autoritatea Electorală Permanentă şi Direcţia de Evidență a Persoanelor au validat semnăturile ad...
Vezi mai mult
Oana Țoiu: „Lucian Bode cumpără brățări electronice doar pentru unu din patru agresori. Pentru trei din patru victime, cum le-o fi norocul”
În contextul în care Guvernul a demarat procedurile pentru achiziționarea de brățări electronice ...
Vezi mai mult
Radu Miruță: Drumul expres Tg. Jiu – Craiova nu este o prioritate pentru Guvernul PSD-PNL
Deputatul USR de Gorj Radu Miruță arată cum guvernarea PSD-PNL a eliminat drumul expres Tg. Jiu –...
Vezi mai mult