Dacian Cioloș, prezent în Caraș-Severin pentru a susține candidații Alianței USR PLUS la alegerile locale

Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș, europarlamentar și lider al Grupului Renew Europe din Parlamentul European, s-a aflat vineri, 11 septembrie, la Reșița, unde a vorbit despre oportunitatea cetățenilor de a decupla de la butoanele administrației politicienii din partidele vechi și acoliții lor care de 30 de ani frânează modernizarea țării.

Conferința de presă din Parcul Tricolorului i-a avut invitați pe Adina Deaconu, candidata Alianței USR PLUS la Primăria Vermeș, pe Daniel Toma și Andrei Plujar, candidații Alianței la Primăria Reșița, respectiv Președinția Consiliului Județean Caraș-Severin.

Adina Deaconu a vorbit despre importanța implicării femeilor în politică: „Eu sunt o femeie puternică, eu candidez la Primăria Comunei Vermeș și cred că pot să schimb comuna Vermeș începând de la Primărie”.

Dacian Cioloș, copreședinte al Alianței USR PLUS, a declarat: „Județul Caraș-Severin este o zonă cu potențial care, din păcate, este rămasă în urmă din multe puncte de vedere pentru că e și izolată, e foarte puțin conectată la infrastructura regiunii sau infrastructura națională. A fost prea puțin interes de a căuta soluții pentru a atrage investitori în această zonă, de a oferi oportunități pentru ca investitorii să vină aici”.

Caraș-Severin are o moștenire naturală unică și un potențial de dezvoltare turistic, spune Dacian Cioloș: „Puține județe din România au patru parcuri naturale. Dar dacă ne uităm la drumurile de acces la aceste patru parcuri vedem că n-a existat cu adevărat preocupare de a le conecta la rețeaua turistică. Ca să nu vorbesc de faptul că unele dintre aceste parcuri (Semenic) încă nici nu au un plan de management. Asta ce înseamnă? Că putem tăia păduri la greu”.
În Caraș-Severin au alternat la conducere două partide, „cu anumiți sateliți, candidații au trecut dintr-o parte în cealaltă, de multe ori primari ca să își păstreze posturile, dar cam acolo am rămas și acum vedem care a fost potențialul celor 30 de ani și al celor două partide. Deci este vorba și despre o schimbare de atitudine, nu doar de a alege omul cel mai bun“. Dacian Cioloș a adăugat că Alianța USR PLUS și-a propus să creeze o breșă în administrația publică și să transparentizeze cât mai mult deciziile care se iau, inclusiv în cheltuirea banilor publici.

Daniel Toma, candidatul Alianței USR PLUS la Primăria Reșița: „Eu cred că în politică este vorba despre a face bine societății, a face bine oamenilor pe care-i reprezinți, a da dovadă de normalitate și a lăsa deoparte aroganța. Prin echipa pe care o avem aici, la nivel local, dar și sprijinul de care ne bucurăm la nivel central cred că vom reuși împreună ca în perioada următoare stradă cu stradă să schimbăm Reșița, Caraș-Severin, România”.

Andrei Plujar, candidatul la Președinția Consiliului Județean Caraș-Severin: „Mă bucur să vă spun că Alianța USR PLUS astăzi numără în Caraș-Severin peste 1000 de membri și că avem candidați în 90% din UAT-urile din județ, lucru care părea imposibil în 2016 când am făcut o campanie la parlamentare în șapte oameni. Iată că astăzi Alianța USR PLUS este o forță și în Caraș-Severin și aceasta arată că și cărășenii își doresc cu adevărat o schimbare în ceea ce privește clasa politică. Putem să facem din județul Caraș-Severin «Casa Noastră», o casă pentru toți, nu doar pentru hoți!”.

Alte stiri

Senatul aprobă în unanimitate inițiativa USR care deschide copiilor curțile școlilor pentru sport în afara orelor de program
Senatul a adoptat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă a deputaților USR Tudor Pop și ...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă prin care Poliția de Frontieră să poată verifica în timp real cazierul judiciar în ROCRIS
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă prin care ​Poliția de Frontieră Ro...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult