Dacian Cioloș, la Timișoara: Rezultatul alegerilor din 27 septembrie va avea un impact major în funcționarea statului

Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș, europarlamentar și lider al Grupului Renew Europe din Parlamentul European, s-a aflat vineri, 11 septembrie, în Timișoara și Pădureni, unde a vorbit despre oportunitatea cetățenilor de a decupla de la butoanele administrației politicienii din partidele vechi și acoliții lor care de 30 de ani frânează modernizarea țării. 

Conferința de presă de la amfiteatrul din Parcul Copiilor i-a avut invitați pe Raul Olajos (copreședinte USR PLUS Timiș și candidat la CJ Timiș), Cristian Moș (copreședinte USR PLUS Timiș și candidat la președinția CJ Timiș), Dominic Fritz (candidat la Primăria Timișoarei) și Bianca Luca (candidat la CJ Timiș).

Raul Olajos, copreședinte USR PLUS Timiș: „Noi venim în fața cetățenilor pentru aceste alegeri locale cu peste 850 de candidati în 86 de UAT-uri din cele 99 din județ. Totodată, propunem soluții concrete de reformare a administrației locale, prin programele electorale propuse și prin specificul candidaților noștri: specialiști din mediul privat cu expertiză variată pe domeniile lor. Echipa USR PLUS propune măsuri specifice  pentru mobilitatea urbană, dinamizarea industriei cu valoare adaugată reală, promovarea și dezvoltarea fermelor agricole, precum și digitalizarea actului administrativ. Obiectivul nostru principal sunt politicile publice locale, prin valorificarea expertizei din mediul privat și absorbția imediată a finanțărilor europene disponibile“.

„Mă întorc la Timișoara mereu pentru reperele sănătoase care mă inspiră aici de când am intrat în politică: o țară liberă de privilegiați și profitori, o țară în care câștigi când și cât meriți, o țară fără penali și sinecuriști, o țară cu oameni curajoși, o țară tolerantă cu minoritățile, o țară în care oamenii se revoltă atunci când simt că autoritatea ia forma dictaturii.

La final de septembrie, candidații USR PLUS vor face o breșă - sper eu, semnificativă - în consilii locale, consilii județene și primării. Vor fi cei care aduc transparența în cheltuirea banilor publici locali. Cei care fac proiecte pentru oameni și stopează comisioanele pentru firme de partid. Cei care aduc digitalizarea, stârpind baronizarea. Cei care opresc hoția, ca să reducă săracia.

Acolo unde corupția, nepotismul și firmele căpușă drenează banii publici, comunitățile suferă și se dezvoltă încet, fără vreo viziune și fără un viitor la orizont. Sau, cum spun colegii de aici, de la USR PLUS Timiș, unde e lumină nu se fură. Și câtă dreptate au!”, a declarat Dacian Cioloș.

Cristian Moș, copreședinte USR PLUS Timiș: „Trecem printr-o campanie electorală grea pentru USR PLUS. Atacurile din partea vechilor partide politice nu s-au lăsat așteptate, iar săptămânile care vin, cu siguranță, vor fi de foc pentru echipa noastră. Dar suntem conștienți că România nu a fost făcută de oameni care au stat deoparte! Dacă toți oamenii valoroși, muncitori și integri s-ar ține departe de politică de frica mizeriei care îi așteaptă aici, atunci... hai să ne teleportăm în anul 2016, când Parlamentul României nu avea încă oamenii curajoși care ne-au arătat în ultimii patru ani ce se întâmplă în spatele ușilor închise. 

Împreună am reușit să trimitem parlamentari integri într-un Parlament plin de corupți. Am luptat împreună pentru ca Fără Penali să strângă un milion de semnături. Am fost primii care am apărat voturile în toate secțiile de votare din România. Și am trimis cei mai competenți europarlamentari din istoria României. 

Pe 27 septembrie, votați USR PLUS pe toate buletinele de vot, din Timiș, Timișoara și întreaga țară, pentru că suntem singurul partid care chiar își poate asuma un nou început!”

„Timișoara va redeveni un oraș lider din Europa. Pentru aceasta este nevoie de multă diplomație și de conexiuni internaționale. Eu sunt dispus să mă lupt, cu toată experiența mea diplomatică și cu toate contactele la nivel internațional și european, pentru interesele orașului. Voi invita șefii de stat ai statelor care reprezintă minoritățile istorice din Banat la o dezbatere despre inovație și dezvoltare în cadrul Europei. Timișoara are o poveste interesantă de spus și trebuie să ne facem vocea auzită!”, a declarat Dominic Fritz, candidat la Primăria Timișoara.

Bianca Luca, candidat la CJ Timiș, a încheiat conferința: „Vrem să demonstrăm că în contractele cu firmele de proiectare și execuție se trec clauze specifice și nu vor mai fi întârzieri de lucrări sau abandonări de șantiere. Vrem să demonstrăm că un buget poate fi întocmit realist și nu vor fi blocaje în exercitarea lui. Acordați-ne această șansă, acordați-ne votul dumneavoastră pe 27 septembrie și vom demonstra că toate aceste lucruri chiar se pot realiza.”

După conferința de presă, Dacian Cioloș l-a însoțit pe Dominic Fritz în Piața Sf. Gheorghe din Timișoara, apoi a plecat spre comuna Pădureni. În ambele destinații au avut loc cu alegătorii și simpatizanții, în cadrul cărora a răspuns întrebărilor din public și a mai afirmat încă o dată susținerea pentru proiectele pe fonduri europene pe care echipa USR PLUS le are în plan.

Alte stiri

Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei nu dorește ca românii să știe ce alimente pun pe masă și nici ca sistemul de sănătate să primească mai mulți bani
Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat împotriva a două inițiative legislative ale deputatului USR d...
Vezi mai mult