Dacian Cioloș la Brașov: Acest oraș poate, cu puțin efort și o administrație tânără și competentă, să devină unul dintre cei mai importanți poli de dezvoltare ai României

Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș s-a aflat, sâmbătă, 5 septembrie, la Brașov, unde a susținut o conferință de presă alături de Irineu Darau (președinte USR Brașov), Tudor Oprea (președinte PLUS Brașov), Tudor Benga (candidatul Alianței USR PLUS la președinția Consiliului Județean), Allen Coliban (candidatul Alianței USR PLUS la Primăria Municipiului Brașov) și Beatrice Moraru (candidat la Consiliul Local Brașov).

Irineu Darau a deschis conferința cu mulțumiri tuturor celor implicați în campania electorală și celor care până acum și-au adus aportul și susținerea în ultimii ani, ceea ce a permis Alianței USR PLUS să ofere în întregul județ liste de candidați care vor munci în interesul oamenilor în următorii patru ani: „Venim azi în față dumneavoastră cu mulți oameni noi, care nu au mai făcut politică și care vor să schimbe fața județului, fața administrației locale și a Consiliului Județean“.

„27 septembrie va fi momentul zero pentru a pune bazele unui alt mod de a face politică la nivel local, unde aleșii lucrează patru ani pentru cetățenii care i-au votat și nu ies doar la poze sau repetă aceleași promisiuni neonorate cu câteva luni înainte de alegeri. Un alt fel de politică înseamnă proiecte strategice planificate dar și implementate la timp, nu asfaltări amânate până când ajungem în an electoral. Mă bucur enorm că, de această dată, cetățenii județului Brașov vor avea posibilitatea de a pune ștampila pe oameni cu adevărat noi și profesioniști, oameni care au cariere în spate și care în viața de zi cu zi sunt ingineri, doctori sau profesori sau ONG-isti care se luptă pentru cauze nobile, oameni care ajută bătrânii care au nevoie de mâncare pe vreme de pandemie sau care se activează atunci când există situații de urgență și salvează vieți”, a declarat președintele PLUS Brașov, Tudor Oprea.

Dacian Cioloș și-a început discursul subliniind că Brașovul este un oraș de care este foarte atașat, dovadă că și-a ținut promisiunea din campania Alianței USR PLUS de anul trecut, deschizând un birou de europarlamentar aici.

„Potențialul acestui oraș este imens și rămâne, de ani buni, nevalorificat. Brașovul poate, cu puțin efort și o administrație tânără și competentă, să devină unul dintre cei mai importanți poli de dezvoltare ai României. Dar pentru asta trebuie să atragă fonduri europene într-un ritm mai mare, să atragă turiști, să caute și să aducă investitori și să se conecteze prin infrastructură mare spre Vest, Sud și Est. Vechea clasă politică nu ne mai poate salva, a ajuns la limita a ceea ce putea să facă în interesul cetățenilor. A avut la dispoziție 30 de ani să o facă și vedem, în comunitățile noastre, unde ne-a adus. Candidații USR PLUS sunt schimbarea durabilă pentru a ajunge la o Românie fără hoție: Fără sinecuri în administrația locală. Fără bacșișuri la ghișee. Fără nepotisme. Fără firme căpușă de partid care devalizează bugetul public. USR PLUS luptă pentru o Românie cinstită și pentru competență în funcția publică și, competența o arătăm acum prin candidații onești și prin planurile lor transparente pentru administrația locală“, a declarat Dacian Cioloș, arătându-și încrederea că în Brașov, candidații Alianței USR PLUS sunt exact ceea ce trebuie acestui oraș respectiv județ.

„Guvernul Dacian Cioloș a arătat că executivul României poate funcționa altfel decât a funcționat în ultimii 30 de ani. Parlamentul în care USR a făcut breșă acum patru ani a arătat că politică centrală poate să funcționeze altfel decât a funcționat 30 ani. 2020 și 27 septembrie reprezintă ocazia să schimbăm fundamental modul în care funcționează politică la nivel local și absolut fiecare primărie și consiliu local din țară. Potențialul neîmplinit de care vorbea Dacian este povestea inclusiv a județului Brașov. Realitatea este că Brașovul a rămas în urmă față de Timiș și Cluj, față de Sibiu și Bihor și uneori față de Iași. Parte din motivul pentru care am rămas în urmă are de-a face cu lipsa de viziune și lipsa unui plan. Nici unul din marile proiectele de infrastructură din acest județ, fie el aeroport, rețeaua de autostrăzi sau sala polivalentă nu este astăzi finalizat”, a declarat Tudor Benga, acesta menționând de asemenea că există un program în 10 puncte și o viziune de dezvoltare pe care a pus-o pe masă care pune în primul rând locurile de muncă în contextul COVID, finalizarea proiectelor de infrastrutura și reducerea decalajelor de dezvoltare dintre diferitele regiuni ale județului.

Candidatul Alianței USR PLUS la Primăria Brașov, Allen Coliban, și-a început discursul accentuând nevoia de schimbare.

„Faptul că USR a ajuns în Parlament este motivul pentru care astăzi mai avem stat de drept și o justiție independentă. Tot acestui motiv se datorează faptul că inițiativa Fără penali în funcții publice este pe masa Parlamentului și va putea să devină o realitate în Constituția României. Totodată, DNA-ul pădurilor, legea mirosurilor sunt posibile tocmai că USR există în acest moment în Parlament și s-a produs schimbarea aceasta”
Legat de orașul Brașov, Allen Coliban a declarat: „Ne mândrim cu Brașovul că este cel mai frumos oraș din România, dar asta se datorează în prea puțină măsură celor 16 ani de mandat ale lui George Scripcaru. Ne mândrim cu ce a reprezentat și reprezintă orașul acesta, a sute de ani de istorie, de patrimoniu și de cultură, dar din păcate ultimii ani de administrație locală lasă foarte mult de dorit
Gândiți-vă cu ce ne comparăm. Acum 16 ani, când a fost ales actualul primar era plin de Dacia 1300 pe străzi. Asta îmi aduce aminte de bunicul meu care avea o Dacia 1300 și nu voia să o schimbe cu una nouă pentru că îi era teamă că pe cea nouă nu va ști să o repare. Avem nevoie de curaj. Avem nevoie de curaj pentru a genera această schimbare. Sunt aici în fața dumneavoastră pentru că împreună putem produce schimbarea”.

Beatrice Moraru a vorbit despre importanța educației, mai ales în această perioada dificilă. „Începerea anului școlar, în contextul pandemiei de COVID, aduce la suprafață aceleași probleme care au fost ignorate zeci de ani la rând. Creșe și grădinițe prea puține, clase supraaglomerate, sistemul de învățământ rigid, consumabile lipsă, digitalizare carență și nesigură, cadre didactice nefamiliarizate cu online-ul. De îndată ce vom ajunge în Primărie vom trata educația așa cum merită: cu maximă prioritate. Vom investi în infrastructura şcolară pentru construirea de noi clase, astfel încât să ne asigurăm că nu vom mai avea clase supraaglomerate. Vom sprijini digitalizarea prietenoasă, dar sigură din punct de vedere al protecției împotriva bullying-ului online. Vom dezvolta programe pentru combaterea abandonului școlar, cum ar fi introducerea mesei calde în școli și servicii de sănătate de calitate. Nu în ultimul rând, niciodată elevii brașoveni nu vor mai veni de acasă cu săpunul și hârtia igienică la școală!“, a spus Beatrice Moraru.

Evenimentul din Brașov a cuprins și o serie de întrebări din partea presei și a publicului prezent în Piață Sfatului, darși pe stradă Republicii din centrul orașului de sub Tâmpa.

Alte stiri

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a depus jurământul

La o lună de la alegerile locale, Radu Mihaiu, primarul Sector...

Vezi mai mult
Copreședinții USR PLUS București au prezentat listele de candidați la Camera Deputaților și la Senat din Capitală

Copreședinții USR PLUS București, Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, au prezentat, vineri...

Vezi mai mult
Alianța USRPLUS Buzău și-a desemnat candidații pentru alegerile parlamentare. Emanuel Ungureanu deschide lista la Camera Deputaților

Alianța USRPLUS Buzău a finalizat vineri, 16.10.2020, listele de candidați pentru alegerile pa...

Vezi mai mult
Dan Barna și Claudiu Mureșan deschid listele de candidați USR PLUS pentru Parlamentul României la Sibiu

Alianța USR PLUS Sibiu a avut astăzi alegeri interne și au fost votați de membri ai ambelor pa...

Vezi mai mult
Alianța USR PLUS București și-a desemnat candidații pentru Parlamentul României

Sâmbătă, 10 octombrie 2020, în cadrul Conferinței Municipale USR PLUS București organizate în ...

Vezi mai mult
Primarii USR PLUS se pregătesc să atragă fonduri europene

Primarii USR PLUS aleși la alegerile locale din 27 septembrie ...

Vezi mai mult
USR PLUS a depus lista candidaților din Diaspora pentru alegerile parlamentare

USR PLUS a depus, astăzi, la Biroul Electoral al secției 43 lista candida...

Vezi mai mult

Susține-ne

Mulțumim pentru suport.
Hai să continuăm să transformăm România împreună!