Cristina Rizea: Miile de amendamente depuse de PSD la bugetul pe 2021 sunt doar pomelnicul eșecurilor PSD din ultimii 30 de ani

Deputata USR PLUS de Constanța Cristina Camelia Rizea a vorbit, în Parlament, despre miile de amendamente depuse de PSD la bugetul pentru 2021 și despre cum ele reprezintă doar o înșiruire a nerealizărilor și eșecurilor PSD din ultimii 30 de ani. Deputata USR PLUS a oferit și exemple concrete din județul pe care îl reprezintă.

Textul integral al declarației susținute în plenul Camerei Deputaților:

 

„Urmăresc de câțiva ani activitatea parlamentară, guvernamentală și locală a PSD. Activitatea lor a fost motivul implicării mele în politică.

Simțind că robinetul cu bani publici la care au fost legați în ultimii 30 de ani nu va mai curge, colegii de la PSD, au organizat un spectacol sinistru, zilele acestea, chiar aici in plenul Parlamentului. 

20 de ani a condus PSD județul Constanța. Ni se spunea Republica Mazăre. Administrație? ZERO. Puțină spoială înainte de alegeri și atât. În rest, afaceri imobiliare. Retrocedări dubioase, aprobări de construcții pe faleză, pe plajă sau pe situri arheologice, blocuri între blocuri, mall-uri prin parcuri – cam orice și-au dorit asociații, apropiații sau cei care plăteau prețul cerut. 

După aceasta perioadă, s-a produs o minune. PSD a produs vreo 3000 de amendamente în câteva zile. PSD vrea să facă treabă. PSD este interesat de soarta cetățenilor. Chiar daca le-au scris de ochii lumii, nicidecum cu intenții serioase, tot au muncit mai mult decât în ultimul deceniu.

Stimați pesediști, românii și-au dat seama că miile de amendamente depuse de voi sunt, de fapt, un pomelnic al nerealizărilor și eșecurilor voastre din ultimii 30 de ani. Cu ipocrizie, ați propus amendamente având ca obiect promisiunile voastre electorale din 2016 cu care ați păcălit oamenii să vă voteze. 

PSD Constanța a fost permanent preocupat de sănătatea constănțenilor. Au ales un manager excepțional pentru spitalul municipal. Bun executant. Din păcate, competențele managerului erau pentru o altă specialitate, apreciată de clanul PSD local. Pentru aceste competențe, managerul a fost recompensat cu o condamnare definitivă, cu executare, pentru corupție.

De altfel, tot PSD a reușit să distrugă Spitalul de ortopedie din Mangalia, o inginerie imobiliară care le-a reușit din păcate. De 20 de ani, suntem amenințați cu Spitalul Regional Constanța. Timp de 20 de ani, PSD a fost la șefia județului Constanța, a avut miniștri și premier. Ce ați făcut pentru spitalul promis? Ați promis spital nou și ați livrat un cimitir nou. Ați promis constănțenilor luna și stelele, în timp ce gașca pesedistă din județ își consolida tentaculele mafiote.

Acum, după ce a finalizat povestea spitalului regional, PSD îngrijorat de soarta copiilor din Dobrogea dorește să ne ofere un alt spital poveste. Unul de pediatrie. După ce au controlat distribuția banilor publici către obiective personale, subit, odată cu pierderea controlului pușculiței cu bani publici, PSD a devenit generos și interesat doar de binele poporului. Vor bani să înceapă acum studiile de fezabilitate. Cine v-a oprit să faceți măcar un studiu în atâția ani de stat la putere?

Am totuși o veste bună pentru voi. Aproape toate propunerile voastre se pot finaliza prin PNRR. Sau stai! Nu știu dacă este o veste bună... pentru că PNRR vine fără parandărăt.

Vă mulțumesc!”

Alte stiri

Senatul aprobă în unanimitate inițiativa USR care deschide copiilor curțile școlilor pentru sport în afara orelor de program
Senatul a adoptat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă a deputaților USR Tudor Pop și ...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă prin care Poliția de Frontieră să poată verifica în timp real cazierul judiciar în ROCRIS
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă prin care ​Poliția de Frontieră Ro...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult