Cristina Prună: „Mare tupeu să ai să pui eticheta pe o industrie întreagă atunci când «hoția» se produce din cauza legii PNL-PSD a compensării și plafonării”

În contextul declarațiilor recente ale ministrului Energiei, care i-a comparat pe furnizorii de energie cu niște hoți, deputata USR Cristina Prună arată discrepanțele dintre afirmațiile făcute în ultimul timp de ministrul Virgil Popescu și explică de ce totul nu este decât o manipulare menită să acopere eșecul enorm al legii PSD-PNL de plafonare și compensare.

„Anul trecut, în vară, Virgil Popescu se bătea cu pumnii în piept că este client Hidroelectrica și îi îndemna pe consumatorii din România să aleagă serviciile de furnizare de energie electrică ale producătorului de stat. Foarte frumos, susținem economia locală, suntem români adevărați, patrioți, mai păcălim electoratul, ne mai facem că muncim pentru «popor», mai facem o horă de populism, de ce nu?!

Dar, ce să vezi? Aseară, Virgil Popescu ne spune că furnizorul său de energie electrică este un hoț pentru că a primit el însuși o factură necompensată și neplafonată la energie electrică.

Dar, mergând pe principiul că ministrul-client are întotdeauna dreptate, punând cap la cap cele două informații, rezultă trei posibilități:

(1) Ori Virgil Popescu i-a trimis pe români cu bună-știință în brațele unui hoț și a fost șocat că a fost și el «furat», deoarece el este cel care a insistat ca Hidroelectrica sa furnizeze energie pentru consumatorii casnici;

(2) Ori Virgil Popescu nu mai este client al Hidroelectrica;

(3) Ori Virgil Popescu nu a fost niciodată client al Hidroelectrica, ci a vrut doar să promoveze compania de stat de parcă ar fi un influencer al României și nu un ministru ale cărui declarații pot să distorsioneze piața.

Oricum ar fi, mare tupeu trebuie să ai ca să îi manipulezi pe români spunându-le că firmele sunt hoațe când ele aplică legea de compensare și plafonare PNL-PSD! Domnule ministru, dacă aveți suspiciuni de hoție, sunați la 112 măcar.

Altfel, când internetul este inundat de știri că Virgil Popescu este client Hidroelectrica și să numești «hoț» o companie, fără să îi spui numele, dar în aceeași emisiune să-i îndemni pe oameni să își facă contracte de furnizare cu Hidroelectrica, este de noaptea minții!

Să numești «hoț» o firmă care distribuie cei mai mulți bani sub formă de dividende la buget dintre toate companiile de stat și care nu este lăsată să se dezvolte pentru că guvernările PNL și PSD au devalizat-o sistematic prin distribuția a 90% a dividendelor, ăsta da tupeu!

Mare tupeu să ai să pui ditamai eticheta pe o industrie întreagă atunci când «hoția» se produce din cauza legii PNL-PSD a compensării și plafonării care este contraintuitivă, nu ajută oamenii și e greu de aplicat.

Dar, totuși, trebuie felicitat singurul câștigător din această ecuație, eternul ministru Popescu, cel care speculează criza prețurilor la energie transformând-o într-o tribună pentru propria campanie de imagine! Aceea a unui om preocupat de binele națiunii și de susținător al sectorului energetic. Dacă măcar un sfert dintr-una din aceste două variante ar fi fost adevărată…”

Alte stiri

Guvernul PSD-PNL blochează legea USR pentru acces liber la terenurile de sport din școli
Legea USR care asigură autorităților locale cadrul pentru deschiderea curților școlilor, astfel î...
Vezi mai mult
USR: Greva profesorilor este justificată în condițiile în care, în ciuda declarațiilor PSD și PNL, educația suferă de subfinanțare
USR consideră că greva de astăzi a profesorilor din învățământul preuniversitar este pe deplin ju...
Vezi mai mult
Primarii USR susțin organizarea de evenimente culturale, pentru a crește calitatea vieții în comunitățile pe care le administrează
Primarii USR investesc în organizarea de evenimente culturale în localitățile pe care le administ...
Vezi mai mult
Sectorul Zero, tunul imobiliar pregătit de primarul PNL de la Mogoșoaia, ascunde interese imobiliare și încălcări grave ale legislației
USR Mogoșoaia trage un nou semnal de alarmă în privința încălcărilor grave ale legislației de căt...
Vezi mai mult
Cristina Prună: „Noile plafonări și compensări anunțate de Guvern nu fac decât să perpetueze haosul”
În contextul noilor plafoane și compensări la energia electrică și la gaze anunțate de premierul ...
Vezi mai mult
Dominic Fritz, scrisoare deschisă pentru premierul Nicolae Ciucă: Urgentați găsirea unor soluții la problema costurilor energiei termice
Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ci...
Vezi mai mult
USR solicită miniștrilor Virgil Popescu și Lucian Bode să-și prezinte de urgență demisia
În contextul crizei energetice și al incapacității ministrului Energiei girat de PSD și PNL de a ...
Vezi mai mult
Deputat Radu Miruță: Cum abordăm criza energetică după martie 2022
În contextul crizei energetice și al lipsei de soluții din partea guvernării PSD-PNL, deputatul U...
Vezi mai mult
Spitalul Municipal Câmpulung are o nouă secție de Oncologie, la standarde europene
Primarul USR Elena Lasconi a recepționat ieri clădirea noii secții de Oncologie a Spitalului Muni...
Vezi mai mult
Primul „tun imobiliar” al ministrului Familiei: preluarea BTT cu întreg patrimoniul
Deputata USR Denisa Neagu atrage atenția asupra primului „tun imobiliar” dat de ministrul Familie...
Vezi mai mult
Cu șefi numiți politic, fără pregătire și experiență, ANRE împarte cu Ministerul Energiei răspunderea pentru criza facturilor
În timp ce criza de pe piața energetică se adâncește, iar românii văd în facturile uriașe pe care...
Vezi mai mult
Primarii USR se implică în atragerea de fonduri pentru școlile din localitățile pe care le administrează
Primarii USR din mai multe localități din țară s-au asigurat că școlile din comunitățile pe care ...
Vezi mai mult
USR Agigea anunță validarea semnăturilor necesare pentru organizarea referendumului de demitere a primarului PSD Maricel Cîrjaliu
Autoritatea Electorală Permanentă şi Direcţia de Evidență a Persoanelor au validat semnăturile ad...
Vezi mai mult
Oana Țoiu: „Lucian Bode cumpără brățări electronice doar pentru unu din patru agresori. Pentru trei din patru victime, cum le-o fi norocul”
În contextul în care Guvernul a demarat procedurile pentru achiziționarea de brățări electronice ...
Vezi mai mult
Radu Miruță: Drumul expres Tg. Jiu – Craiova nu este o prioritate pentru Guvernul PSD-PNL
Deputatul USR de Gorj Radu Miruță arată cum guvernarea PSD-PNL a eliminat drumul expres Tg. Jiu –...
Vezi mai mult