Cristina Prună: „Mare tupeu să ai să pui eticheta pe o industrie întreagă atunci când «hoția» se produce din cauza legii PNL-PSD a compensării și plafonării”

În contextul declarațiilor recente ale ministrului Energiei, care i-a comparat pe furnizorii de energie cu niște hoți, deputata USR Cristina Prună arată discrepanțele dintre afirmațiile făcute în ultimul timp de ministrul Virgil Popescu și explică de ce totul nu este decât o manipulare menită să acopere eșecul enorm al legii PSD-PNL de plafonare și compensare.

„Anul trecut, în vară, Virgil Popescu se bătea cu pumnii în piept că este client Hidroelectrica și îi îndemna pe consumatorii din România să aleagă serviciile de furnizare de energie electrică ale producătorului de stat. Foarte frumos, susținem economia locală, suntem români adevărați, patrioți, mai păcălim electoratul, ne mai facem că muncim pentru «popor», mai facem o horă de populism, de ce nu?!

Dar, ce să vezi? Aseară, Virgil Popescu ne spune că furnizorul său de energie electrică este un hoț pentru că a primit el însuși o factură necompensată și neplafonată la energie electrică.

Dar, mergând pe principiul că ministrul-client are întotdeauna dreptate, punând cap la cap cele două informații, rezultă trei posibilități:

(1) Ori Virgil Popescu i-a trimis pe români cu bună-știință în brațele unui hoț și a fost șocat că a fost și el «furat», deoarece el este cel care a insistat ca Hidroelectrica sa furnizeze energie pentru consumatorii casnici;

(2) Ori Virgil Popescu nu mai este client al Hidroelectrica;

(3) Ori Virgil Popescu nu a fost niciodată client al Hidroelectrica, ci a vrut doar să promoveze compania de stat de parcă ar fi un influencer al României și nu un ministru ale cărui declarații pot să distorsioneze piața.

Oricum ar fi, mare tupeu trebuie să ai ca să îi manipulezi pe români spunându-le că firmele sunt hoațe când ele aplică legea de compensare și plafonare PNL-PSD! Domnule ministru, dacă aveți suspiciuni de hoție, sunați la 112 măcar.

Altfel, când internetul este inundat de știri că Virgil Popescu este client Hidroelectrica și să numești «hoț» o companie, fără să îi spui numele, dar în aceeași emisiune să-i îndemni pe oameni să își facă contracte de furnizare cu Hidroelectrica, este de noaptea minții!

Să numești «hoț» o firmă care distribuie cei mai mulți bani sub formă de dividende la buget dintre toate companiile de stat și care nu este lăsată să se dezvolte pentru că guvernările PNL și PSD au devalizat-o sistematic prin distribuția a 90% a dividendelor, ăsta da tupeu!

Mare tupeu să ai să pui ditamai eticheta pe o industrie întreagă atunci când «hoția» se produce din cauza legii PNL-PSD a compensării și plafonării care este contraintuitivă, nu ajută oamenii și e greu de aplicat.

Dar, totuși, trebuie felicitat singurul câștigător din această ecuație, eternul ministru Popescu, cel care speculează criza prețurilor la energie transformând-o într-o tribună pentru propria campanie de imagine! Aceea a unui om preocupat de binele națiunii și de susținător al sectorului energetic. Dacă măcar un sfert dintr-una din aceste două variante ar fi fost adevărată…”

Alte stiri

Senatul aprobă în unanimitate inițiativa USR care deschide copiilor curțile școlilor pentru sport în afara orelor de program
Senatul a adoptat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă a deputaților USR Tudor Pop și ...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă prin care Poliția de Frontieră să poată verifica în timp real cazierul judiciar în ROCRIS
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă prin care ​Poliția de Frontieră Ro...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult