Cristian Seidler: “USR nu va vota acest buget al asigurărilor sociale care este subfinanțat”

Deputatul USR, Cristian Seidler, a susținut, astăzi, la votul proiectului legii bugetului asigurările sociale din Parlament, următorul discurs prin care a exprimat decizia partidului de a nu vota acest proiect:

“Stimați colegi,

Aproape că m-am bucurat că PSD va conduce ministerul care gestionează pensiile. Eram foarte curios cum vor mări punctul de pensie la 1.875 de lei, conform minciunii legiferate chiar de dânșii.

Primul pas a fost să anunțe că punctul de pensie va fi, de fapt, cu 289 de lei mai puțin decât promiseseră inițial. Asta a fost prima recunoaștere a minciunii. Mai apoi, PSD, prin ministrul de Finanțe, a recunoscut a doua oară această minciună. Sigur, după aceea dânsul a spus că este o eroare să recunoști o minciună și că adevărul este mult prea dureros, mai ales atunci când arată minciuna repetată și legiferată a PSD.

USR v-a propus să scoateți toți pensionarii de sub limita sărăciei, cheltuind în plus jumătate din suma pe care vă propuneți să o cheltuiți.

Nu, Partidul Social Democrat și accentuez Social Democrat, pretins social democrat, a considerat că e mai bine să păstreze peste 1,6 milioane de pensionari sub limita sărăciei.

Așa faceți voi în mod recurent, așa făceați și înainte de 1989 pentru că de acolo vi se trag rădăcinile, aruncați câte o sută de lei și pretindeți să vi se mulțumească din inimă partidului. Așa ați fost obișnuiți de mici, așa faceți 30 de ani mai târziu.

Apropos, multă sănătate președintelui dumneavoastră de onoare, tovarășului Ion Iliescu, căruia îi doresc să prindă ziua în care va trebui să răspundă pentru crimele de la Revoluție și de la Mineriadă.

Cât despre pensiile speciale, amăgiți în mod repetat populația României, spunând că le veți elimina în timp ce fie la creșteți, așa cum se va întâmpla anul viitor, fie le amânați puțin în beneficiul clientelei dumneavoastră politice.

În materie de asigurări pentru șomaj, pentru că și acesta este subiectul acestei legi, singura idee consistentă pe care o aveți este să angajați la stat pilele, relațiile și cunoștințele dumnevoastră de partid. Ultimul exemplu în această materie este fratele incompetent al domnului Paul Stănescu, pe care l-ați așezat în fruntea unei instituții publice cu un salariu foarte mare, cu un venit foarte mare sau, un alt exemplu dacă doriți, și închei aici, este recenta arestare făcută de DNA pentru directorul general adjunct de la APIA, care pretindea 2.000 de euro pentru angajarea pe pile la stat. Asta este ceea ce știți să faceți în materie de șomaj.

Vă mulțumesc.

USR, evident, nu va vota acest buget al asigurărilor sociale care este subfinanțat, așa cum spune, de altfel, Consiliul Fiscal”.

Alte stiri

Senatul aprobă în unanimitate inițiativa USR care deschide copiilor curțile școlilor pentru sport în afara orelor de program
Senatul a adoptat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă a deputaților USR Tudor Pop și ...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă prin care Poliția de Frontieră să poată verifica în timp real cazierul judiciar în ROCRIS
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă prin care ​Poliția de Frontieră Ro...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult