Coaliția PSD-PNL-UDMR încurajează sinecurile și refuză numirea unor profesioniști la conducerea instituțiilor publice

Pentru că, de 30 de ani încoace, s-au obișnuit să controleze funcționarea tuturor instituțiilor publice prin instalarea sinecuriștilor și a clientelei de partid în funcții cheie, bine remunerate, PSD, PNL și UDMR au votat astăzi, în plenul Camerei Deputaților, pentru continuarea acestui mod de lucru, atât de păgubos pentru români. Concret, au refuzat propunerea USR de profesionalizare a conducerii ANCOM și au modificat Legea CNA special pentru ca Monica Gubernat, demisă recent din funcția de președinte al CNA, să poată fi din nou numită în funcție.

Plenul Camerei Deputaților a votat astăzi, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul comunicațiilor electronice și pentru stabilirea unor măsuri de facilitare a dezvoltării rețelelor de comunicații electronice. Adică, așa-numitul Cod al comunicațiilor, la care deputata USR Monica Berescu a depus un amendament prin care conducerea ANCOM să fie aleasă, în urma unei proceduri de selecție deschise și transparente, din rândul unor persoane cu autoritate recunoscută și experiență de minimum 9 ani în domeniul comunicațiilor, juridic sau economic.

Cu alte cuvinte, USR a propus să nu mai fie posibil, pe viitor, ca la șefia instituției care reglementează sectorul comunicațiilor în România să ajungă sinecuriști precum Sorin Grindeanu sau Vlad Stoica, ultimul – fost șef al Cancelariei premierului Victor Ponta și martor în dosarul de corupție al ex-baronului PSD de Mehedinți Adrian Duicu – fiind instalat pe ultima sută de metri înainte de alegerile parlamentare din decembrie anul trecut.

Plecând de la importanța ANCOM, singura instituție strategică pe care o avem în România de reglementare a comunicațiilor, am formulat un amendament prin care să ne asigurăm că în rândul președintelui și vicepreședinților ANCOM avem persoane cu o experiență profesională recunoscută, selectate pe bază de merit și competențe. Este esențial ca în acest moment, în care ANCOM are un rol definitoriu pe piața comunicațiilor, să avem o instituție condusă de profesioniști, aleși transparent, nu de sinecuriști”, declară deputata USR Monica Berescu.

Din păcate, amendamentul USR a fost respins de majoritatea PSD, PNL, UDMR, dar facem un apel către toate partidele parlamentare ca modificarea să fie acceptată la Senat.

Tot astăzi, plenul Camerei Deputaților a dezbătut proiectul care modifică Legea audiovizualului și OG 39/2005 privind cinematografia, în sensul transpunerii unei directive europene. Doar că, pe lângă modificările impuse de transpunerea directivei, PSD a avut grijă să introducă - iar partenerii de guvernare au fost de acord – o modificare în beneficiul direct al fostei președinte al CNA, Monica Gubernat, demisă de Parlament în urmă cu doar câteva luni.

Este trist că în această transpunere absolut necesară au strecurat o modificare astfel încât fosta doamnă președinte al CNA, de la PSD, să poată fi din nou președinte. Noi am susținut transpunerea directivei, dar ne-am opus modificării dorite de PSD, gândită exclusiv în beneficiul unei persoane”, declară deputatul USR Iulian Bulai, președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților.

Și acest proiect va primi votul final în Senat, iar USR nu va renunța să lupte pentru ca legile adoptate de Parlament să fie în beneficiul tuturor românilor, nu doar al partidelor la putere și al clientelei care gravitează în jurul lor de 30 de ani încoace.

Alte stiri

Guvernul PSD-PNL blochează legea USR pentru acces liber la terenurile de sport din școli
Legea USR care asigură autorităților locale cadrul pentru deschiderea curților școlilor, astfel î...
Vezi mai mult
USR: Greva profesorilor este justificată în condițiile în care, în ciuda declarațiilor PSD și PNL, educația suferă de subfinanțare
USR consideră că greva de astăzi a profesorilor din învățământul preuniversitar este pe deplin ju...
Vezi mai mult
Primarii USR susțin organizarea de evenimente culturale, pentru a crește calitatea vieții în comunitățile pe care le administrează
Primarii USR investesc în organizarea de evenimente culturale în localitățile pe care le administ...
Vezi mai mult
Sectorul Zero, tunul imobiliar pregătit de primarul PNL de la Mogoșoaia, ascunde interese imobiliare și încălcări grave ale legislației
USR Mogoșoaia trage un nou semnal de alarmă în privința încălcărilor grave ale legislației de căt...
Vezi mai mult
Cristina Prună: „Noile plafonări și compensări anunțate de Guvern nu fac decât să perpetueze haosul”
În contextul noilor plafoane și compensări la energia electrică și la gaze anunțate de premierul ...
Vezi mai mult
Dominic Fritz, scrisoare deschisă pentru premierul Nicolae Ciucă: Urgentați găsirea unor soluții la problema costurilor energiei termice
Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ci...
Vezi mai mult
USR solicită miniștrilor Virgil Popescu și Lucian Bode să-și prezinte de urgență demisia
În contextul crizei energetice și al incapacității ministrului Energiei girat de PSD și PNL de a ...
Vezi mai mult
Deputat Radu Miruță: Cum abordăm criza energetică după martie 2022
În contextul crizei energetice și al lipsei de soluții din partea guvernării PSD-PNL, deputatul U...
Vezi mai mult
Spitalul Municipal Câmpulung are o nouă secție de Oncologie, la standarde europene
Primarul USR Elena Lasconi a recepționat ieri clădirea noii secții de Oncologie a Spitalului Muni...
Vezi mai mult
Primul „tun imobiliar” al ministrului Familiei: preluarea BTT cu întreg patrimoniul
Deputata USR Denisa Neagu atrage atenția asupra primului „tun imobiliar” dat de ministrul Familie...
Vezi mai mult
Cu șefi numiți politic, fără pregătire și experiență, ANRE împarte cu Ministerul Energiei răspunderea pentru criza facturilor
În timp ce criza de pe piața energetică se adâncește, iar românii văd în facturile uriașe pe care...
Vezi mai mult
Primarii USR se implică în atragerea de fonduri pentru școlile din localitățile pe care le administrează
Primarii USR din mai multe localități din țară s-au asigurat că școlile din comunitățile pe care ...
Vezi mai mult
USR Agigea anunță validarea semnăturilor necesare pentru organizarea referendumului de demitere a primarului PSD Maricel Cîrjaliu
Autoritatea Electorală Permanentă şi Direcţia de Evidență a Persoanelor au validat semnăturile ad...
Vezi mai mult
Oana Țoiu: „Lucian Bode cumpără brățări electronice doar pentru unu din patru agresori. Pentru trei din patru victime, cum le-o fi norocul”
În contextul în care Guvernul a demarat procedurile pentru achiziționarea de brățări electronice ...
Vezi mai mult
Radu Miruță: Drumul expres Tg. Jiu – Craiova nu este o prioritate pentru Guvernul PSD-PNL
Deputatul USR de Gorj Radu Miruță arată cum guvernarea PSD-PNL a eliminat drumul expres Tg. Jiu –...
Vezi mai mult