Coaliția plagiatorilor respinge propunerea USR de introducere a sporului de doctorat în salariul de bază

Coaliția plagiatorilor a respins inițiativa legislativă a deputatului USR Cristian Seidler care încerca să reducă dimensiunile fenomenului de obținere a unor doctorate fără nicio valoare științifică sau, pur și simplu, doctorate plagiate.

Senatorul USR Ștefan Pălărie, membru al Comisiei de  învățământ din Senat, a argumentat că indemnizatia pentru titlul științific de doctor nu este motivatorul principal pentru care unii aleg să urmeze studii doctorale, mai putin de 40% dintre cei care dețin acest titlu fiind beneficiari ai acestui spor.

Stefan Pălărie:  ”Propunerea face doar mai clar faptul că niciuna dintre persoanele care ocupă un post pentru care deținerea unui doctorat este cerință legală nu va avea de suferit, salariile de bază ale celor din învățământul universitar și din cercetare, pentru că despre ei este vorba, urmând să crească exact cu valoarea acestui spor. Așadar, cei care votează pentru adoptarea raportului de respingere votează pentru ca statul să platească ceea ce nu solicită, plata pentru competențe care, pe cât de lăudabile, nu sunt utile postului.”

Inițiativa legislativă a deputatului USR Cristian Seidler propunea introducerea sporului de doctorat în salariul de bază și acordarea lui doar celor pentru care doctoratul este o cerință de ocupare a postului. Astfel, se propune creșterea cu 0,5 a coeficienților de salarizare pentru personalul cu funcții de predare din învățământul universitar, precum și pentru personalul cu funcții de execuție din domeniul cercetării științifice, întrucât acestea sunt categoriile de personal bugetar pentru care legile speciale prevăd necesitatea deținerii unui titlu științific de doctor în vederea ocupării posturilor.

Inițiativa legislativă a fost respinsă cu 68 de voturi PENTRU RAPORTUL DE RESPINGERE 30, de senatori votând împotrivă. Inițiativa urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților, care este for decizional.

USR va milita în continuare pentru eliminarea imposturii academice și redarea demnității tuturor celor care își fac studiile pe bune și celor care lucrează ani în șir pentru a elabora o lucrare de doctorat conform celor mai înalte standarde academice.

Alte stiri

Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei nu dorește ca românii să știe ce alimente pun pe masă și nici ca sistemul de sănătate să primească mai mulți bani
Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat împotriva a două inițiative legislative ale deputatului USR d...
Vezi mai mult
Locuinţe sociale şi de necesitate pentru victimele violenței domestice
Proiectul legislativ depus de deputatele USR Oana Țoiu şi Oana Cambera, care acordă victimelor vi...
Vezi mai mult
Senatorul USR Sebastian Cernic avertizează că PSD pune în pericol fondurile europene pentru fermierii români
Senatorul USR Sebastian Cernic, secretarul comisiei de Agricultură din Senat, trage un semnal de ...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei respinge pe bandă rulantă inițiativele USR care ar fi contribuit la creșterea calității sistemului educațional din România
Coaliția sărăciei a respins inițiativa legislativă a USR care ar fi asigurat creșterea salariilor...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă: USR depune o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Câmpeanu
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, a criticat astăzi mai mulți miniștri ai actualului ...
Vezi mai mult
Parlamentarii USR, trei noi inițiative legislative pentru îmbunătățirea sistemului educațional
Senatorii Silvia Dinică, Ștefan Pălărie, Irineu Darău și deputații Mihai Polițeanu și Andrei Mift...
Vezi mai mult
USR contestă majorările salariale ale demnitarilor la CCR
USR a depus miercuri, 8 iunie, două sesizări la Curtea Constituțională care vizează proiectele de...
Vezi mai mult
Inițiativă USR de transparentizare a Consiliului de Export, adoptată de Senat
Plenul Senatului a adoptat, astăzi, o propunere legislativă pentru transparentizarea intereselor ...
Vezi mai mult