Clotilde Armand

Pentru Primăria Sector 1

Clotilde Armand este membru fondatoar al partidului Uniunea Salvați România și primarul de o noapte de la Primăria Sectorului 1 - ''a pierdut'' la alegerile locale din 2016 la câteva voturi distanță față de candidatul PSD. Clotilde Armand este manager de succes cu studii la Massachusetts Institute of Technology (MIT), a lucrat până să intre în politică pentru giganți industriali și a gestionat proiecte mari de infrastructură în întrega lumea.

În urma alegerilor europarlamentare din 2019 a fost aleasă europarlamentar iar în acest moment este o voce importantă care apără interesele României la Bruxelles unde este membră în Comisia de Buget și Comisia pentru Transport din Parlamentul European.

Direcțiile sale principale de acțiune și expertiză sunt legate de dezvoltarea infrastructurii cu sprijin comunitar, negocierea fondurilor, sprijin instituțional real al Europei pentru a susține redactarea caietelor de sarcini – o mare problemă în România pentru proiectele de infrastructură, susținerea ideii ca fondurile nefolosite, prin incapacitate guvernamentală, să se regăsească în bugetele ulterioare, pentru a nu penaliza dezvoltarea de ansamblu a țării.

Clotilde Armand a promis în 2016 că nu abandoneză lupta pentru o administrație cinstită și candidează din nou la Primăria Sectorului 1.

Mai multe despre proiectele și inițiativele ei găsești pe pagina de Facebook și pe site.