Claudiu Năsui: PSD-PNL își bat joc de românii săraci, dându-le 4 lei pe zi!

Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei, analizează măsurile prezentate de liderii coaliției PSD-PNL-UDMR sub titlul pompos „Sprijin pentru România”. „Este o rușine totală care nu va sprijini pe nimeni decât pe unii șmecherași din PSD și PNL”, concluzionează Claudiu Năsui.

„Așa-zisul pachet de sprijin anunțat de PSD-PNL este o rușine totală care nu va sprijini pe nimeni decât pe unii șmecherași din PSD și PNL.

Statul va face în continuare aceleași măsuri pe care le tot face de 32 de ani și care nu funcționează. Ne va lua banii cu zece mâini și ne va da înapoi cu una.

1) Voucherele sociale de 50 de euro o dată la două luni. Au pus suma pe două luni ca să aibă lumea impresia că e mai mare. De fapt vorbim de 4 lei pe zi. Da, ați citit bine. O bătaie de joc. În loc să folosească banii pentru a multiplica efectul lor în economie statul român va reuși să cheltuie 1 miliard de euro fără să ajute pe nimeni.

2) Sinecuri faimoase își mai iau o rundă de finanțare din banii noștri. Mai țineți minte Casa Unirea? O companie de stat făcută din start pe ideea greșită că statul va arăta privaților cum se fac afaceri. Da, același stat care nu e în stare să-și facă atribuțiile elementare de stat (poliție, armată și justiție) vrea să facă distribuție alimentară mai bine decât piața liberă. De la ideea asta a pornit „Casa Unirea”. Că o să le arate statul lui Mega Image și altor lanțuri de magazine cum se face business. Și le-a arătat de n-a mai putut. Compania a fost înființată de Petre Daea în epoca Dragnea și a fost, evident, un eșec total. Rafturi goale, produse puține și proaste. O adevărată imagine a cum ar arăta magazinele dacă ar fi de stat. Fix în compania aceasta vrea statul să mai pompeze încă 100 de milioane de euro.

3) Într-o perioadă de criză, când cresc ratele la bănci și perspectiva este că vor mai crește mult și bine până la următoarea criză financiară majoră, statul va... garanta credite la bănci. Dacă citiți pagina aceasta, vă recomand să nu luați credite în perioada următoare, chiar dacă statul vă stimulează să o faceți prin acele garanții. Atunci când explodează dobânzile și te aștepți la o nouă recesiune, nu te îndatorezi. Faptul că statul ne stimulează să ne îndatorăm în perioada asta este o prostie de nedescris.

4) Granturile pentru firme vor funcționa fix cum funcționează toate programele de bani publici în plic pentru firme. În loc să ajute tot mediul privat prin reduceri de taxe, statul va lua de la unii și va da la alții. Nu vă amăgiți, banii publici tot de la dumneavoastră vin. Doar că unii o să-i primească, alții o să-i plătească.

5) Zero taxe pe salariul minim, de fapt au preluat doar titlul unei măsuri bune. Implementarea va fi un dezastru. Doar dacă un angajator crește salariul de la 2.550 la 2.750, angajatul nu va mai fi taxat pentru 200 de lei. În loc să facă o măsură simplă și clară, în mod tipic pentru statul român, o să avem o aberație care nu ajută pe nimeni. Dacă cineva acum are un salariu între 2.750 și 2.550, va avea interesul să-l scadă rapid la 2.550. Da, ați citit bine. Așa cum vor să implementeze măsura, practic va fi un stimulent să vă reduceți salariul.

6) Creșterea salariului minim în agricultură la 3.000 de lei va împinge o industrie care și așa are probleme și este la marginea subzistenței să dea afară oameni. Singura veste bună este că se înjumătățește taxarea muncii în agricultură pe modelul construcțiilor. Asta e singura măsură bună din pachet, deși e umbrită de creșterea salariului minim.

7) Se majorează PNDL. Evident, nu puteau băieții să lase un pachet așa zis de „sprijin” să treacă fără să-i sprijine de fapt tot pe ei. E o creșterea a PNDL pe furiș. Zic că vor „actualiza prețurile materialelor de construcții”. Adică vor da mai mulți bani la PNDL. În privat dacă semnezi un contract pe un preț, te ții de el. La stat, dacă firma cu care s-a semnat contractul este a unui șmecher de partid, se tot actualizează prețul. Doar nu rămâne mafia de partid pe pierdere.

În final, acest pachet nu va ajuta pe nimeni altcineva decât pe băieții deștepți din partide.

Ar fi greșit să credem că măsurile acestea provin din prostie. Deloc. Provin din aceeași atitudine bine calculată a clasei politice de 32 de ani.

Scopul PSD-PNL nu e să ajute pe cineva. Scopul lor este să continue să paraziteze banii contribuabililor, dar să lase impresia că ajută românii. Iar dacă nu-i ajută, pentru că nu o fac, măcar trebuie să lase impresia că au încercat. Nu e prostie. E strategie. O populație sărăcită e mai ușor de manipulat. Iar ei știu asta mai bine ca oricine.

Dacă chiar voiau să ajute românii, ar fi redus taxarea aberantă a muncii. Dar ei nu vor să se ajute decât pe sine.”

Alte stiri

Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei nu dorește ca românii să știe ce alimente pun pe masă și nici ca sistemul de sănătate să primească mai mulți bani
Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat împotriva a două inițiative legislative ale deputatului USR d...
Vezi mai mult
Locuinţe sociale şi de necesitate pentru victimele violenței domestice
Proiectul legislativ depus de deputatele USR Oana Țoiu şi Oana Cambera, care acordă victimelor vi...
Vezi mai mult
Senatorul USR Sebastian Cernic avertizează că PSD pune în pericol fondurile europene pentru fermierii români
Senatorul USR Sebastian Cernic, secretarul comisiei de Agricultură din Senat, trage un semnal de ...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei respinge pe bandă rulantă inițiativele USR care ar fi contribuit la creșterea calității sistemului educațional din România
Coaliția sărăciei a respins inițiativa legislativă a USR care ar fi asigurat creșterea salariilor...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă: USR depune o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Câmpeanu
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, a criticat astăzi mai mulți miniștri ai actualului ...
Vezi mai mult
Coaliția plagiatorilor respinge propunerea USR de introducere a sporului de doctorat în salariul de bază
Coaliția plagiatorilor a respins inițiativa legislativă a deputatului USR Cristian Seidler care î...
Vezi mai mult
Parlamentarii USR, trei noi inițiative legislative pentru îmbunătățirea sistemului educațional
Senatorii Silvia Dinică, Ștefan Pălărie, Irineu Darău și deputații Mihai Polițeanu și Andrei Mift...
Vezi mai mult
USR contestă majorările salariale ale demnitarilor la CCR
USR a depus miercuri, 8 iunie, două sesizări la Curtea Constituțională care vizează proiectele de...
Vezi mai mult
Inițiativă USR de transparentizare a Consiliului de Export, adoptată de Senat
Plenul Senatului a adoptat, astăzi, o propunere legislativă pentru transparentizarea intereselor ...
Vezi mai mult