Claudiu Năsui: "Guvernul PSD-PNL a început marea împărțeală. Înființează o nouă agenție de stat și crește cancelaria prim-ministrului, adică o face minister în toată regula"

Noi funcții la stat pentru activul de partid PSD-PNL-UDMR.

După ce a înființat două noi ministere, adică a crescut cheltuielile de la bugetul de stat cu salarizarea sinecurilor politice, Guvernul PSD-PNL-UDMR înființează o nouă agenție și crește cancelaria prim-ministrului, adică o face ordonator de credite, îi dă personalitate juridică proprie și îi atribuie rang de ministru celui aflat la conducerea ei. Pe scurt, PSD-PNL-UDMR creează un al treilea minister.

“Cancelaria prim-ministrului exista deja dar nu era nici ordonator de credit, nici nu avea personalitate juridică. Singurul lucru mai special legat de ea era că șeful ei este membru ne-executiv în consiliul de administrație de la Exim Bank, ceea ce îi dă 25.000 de lei pe lună. E o instituție perfect inutilă care ar trebui desființată odată cu multiple ministere. Guvernul nu doar că nu o desființează, dar o face minister în toată regula. Adică o face ordonator de credite, îi dă personalitate juridică proprie și îi face șeful să fie cu rang de ministru.

A doua agenție pe care o înființează este din spargerea Autorității naționale pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, copii și adopții. De ce se întâmplă asta? Pentru că au făcut un nou minister special pentru doamna Firea și vrea și ea o agenție la ea. Astfel încât Ministerul Muncii va rămâne cu ceea ce se va numi acum Autoritatea pentru protecția persoanelor cu dizabilități. Iar la Ministerul Familiei se înființează Autoritatea pentru protecția drepturilor copilului și adopției.

Guvernul face asta pentru a mări numărul de funcții de conducere, de demnitari și, evident, de angajați la stat. Salarizarea activului de partid a fost întotdeauna prioritatea principală a partidelor politice odată ajunse la putere”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Tot din seria măsurilor, girate de premierul demis Florin Cîțu, prin care cheltuielile la stat cresc se numără și eliminarea pragului maxim de posturi din aparatul de lucru al Guvernului (OUG 103/2021).

“Înainte era de 950 de posturi. Acum va fi nelimitat. Fără număr. Din moment ce e finanțat de contribuabili, de ce să nu crească angajările la stat cât vor?

Doar ca să se știe. Asta nu este liberalism. Asta nu e România Liberală. Asta e România cât se poate de socialistă”, semnala Claudiu Năsui la sfârșitul lunii septembrie.

În aceeași categorie intră și cele 10 zile în plus de concediu plătit pentru funcționarii publici, acordate de același premier demis, Florin Cîțu, la începutul lunii noiembrie.

“Aceste 10 zile de concediu se adaugă la toate avantajele pe care le au deja. Adică pe lângă concediul pe care îl au deja, pe lângă vinerile scurte (la stat vinerea se muncește doar jumătate de zi), pe lângă voucherele de vacanță, pe lângă sporuri, pe lângă săptămânile de perfecționare la mare și la munte și pe lângă multe altele la care nici nu visează cei din privat”, afirma, la acel moment, Claudiu Năsui.

Suportarea tuturor acestor cheltuieli se va face tot din buzunarul contribuabilului român, din taxele și impozitele plătite la stat, asta în timp ce prețurile la alimente, carburanți și la facturile de electricitate și gaz explodează, iar românii sunt cei mai impozitați europeni pe salariile mici.

USR s-a poziționat de la început pentru reducerea aparatului de stat, adică a numărului de agenții, de bugetari și a cheltuielilor statului în condițiile în care avem prea mult activ de partid salarizat doar pentru a face politică și privilegii pe spatele contribuabililor.

În mandatul său la Ministerul Economiei, Claudiu Năsui începuse o reorganizare care presupunea o reducere a unui minister mamut cu 40%. Procesul a fost stopat de Florin Cîțu și Virgil Popescu:

“Noul ministru și premierul, care se pretind liberali, au oprit rapid reorganizarea și au lăsat totul așa cum era. Nu de alta, dar să faci reorganizare deranjează activul de partid salarizat din bani publici. Dar fix asta trebuia făcut în toate ministerele”.

 

(Foto: Inquam Photos)

Alte stiri

Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei nu dorește ca românii să știe ce alimente pun pe masă și nici ca sistemul de sănătate să primească mai mulți bani
Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat împotriva a două inițiative legislative ale deputatului USR d...
Vezi mai mult
Locuinţe sociale şi de necesitate pentru victimele violenței domestice
Proiectul legislativ depus de deputatele USR Oana Țoiu şi Oana Cambera, care acordă victimelor vi...
Vezi mai mult