Claudiu Mureșan: ”Florin Cîțu plătește din banii tuturor românilor arvuna pentru noua majoritate, PNL - PSD”

Senatorul USR de Sibiu, Claudiu Mureșan, denunță modul discreționar în care premierul demis Florin Cîțu a alocat un miliard de lei din Fondul de rezervă mai multor primării și consilii județene. Claudiu Mureșan arată că fondurile au ajuns cu precădere fie la cei care l-au sprijinit în competiția internă pentru șefia PNL, fie la primării și CJ-uri conduse de figuri marcante din PSD, costituind o „plată pentru loialitate” sau o „arvună pentru o nouă majoritate parlamentară cu PSD”.

„Superban a luat banii statului și a dat, ca un fanariot, celor care s-au dovedit loiali și celor care nu știu decât să-și vândă loialitatea pentru prețul corect. A plătit prețul alegerii în fruntea PNL și arvuna la noua majoritate parlamentară, cu PSD. Când au văzut că Superban a picat, primarii au vrut plata ACUM. Că nu se știe niciodată”, declară Claudiu Mureșan.

De asemenea, senatorul USR de Sibiu susține că felul în care s-a făcut alocarea discreționară a miliardului de lei din Fondul de rezervă demonstrează, dacă nu era clar pentru toată lumea, cum se va proceda și în cazul PNDL-3, denumit pompos și fals, „Anghel Saligny”.

„Miercuri, Superban ne-a explicat cu subiect și predicat cum se vor aloca banii și în PNDL-Cîțu, adică din milostenia sa. Nu au trecut nici două zile de când avertizam, în plenul Senatului, că Florin Cîțu va folosi discreționar banii românilor – ai tuturor românilor! – să-și hrănească primarii fideli și firmele baronilor locali. Da, cu Anghel Saligny se va proceda EXACT la fel ca acum două zile, Anghel Saligny este doar un nume folosit cu cinism pentru un PNDL-3. PNDL-Cîțu”, mai afirmă Claudiu Mureșan.

USR a avertizat constant că, în lipsa unor criterii clare de alocare a banilor publici, în lipsa unor standarde de cost și de eficiență, precum și în lipsa asigurării  transparenței folosirii lor, programul „Anghel Saligny” nu va face decât să ajungă în conturile filierelor transpartinice de sifonare a banului public sau să umple conturile firmelor de partid.

USR consideră că este necesară o reformă profundă a administrației locale, prin descentralizarea deciziei și a responsabilității, prin comasarea UAT-urilor, astfel încât ele să poată să se susțină singure, din bugetul propriu, și să le facă independente de bugetul central și bună-voința politică a miniștrilor.

 

Postarea lui Claudiu Mureșan, AICI.

Alte stiri

Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei nu dorește ca românii să știe ce alimente pun pe masă și nici ca sistemul de sănătate să primească mai mulți bani
Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat împotriva a două inițiative legislative ale deputatului USR d...
Vezi mai mult
Locuinţe sociale şi de necesitate pentru victimele violenței domestice
Proiectul legislativ depus de deputatele USR Oana Țoiu şi Oana Cambera, care acordă victimelor vi...
Vezi mai mult