Candidații USR Tineret și ai Generației PLUS la Consiliul General își prezintă obiectivele pentru București

Candidații USR Tineret și ai Generației PLUS la Consiliul General al Municipiului București și-au prezentat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, la sediul Alianței USR PLUS, obiectivele pentru schimbarea Capitalei. Rând pe rând, Florin Covaci, Roxana Cantea, Ionuț Aruxandei și Gabriel Rău au prezentat măsurile prin care își propun să îmbunătățească atât calitatea vieții locuitorilor din Capitală, cât și reprezentarea tinerilor. Alături de ei au luat cuvântul Claudiu Nasui și Vlad Voiculescu, copreședinții USR PLUS București, care și-au exprimat susținerea pentru candidatura celor patru.

În deschiderea conferinței de presă, președintele USR București, Claudiu Năsui, a vorbit despre importanța schimbării clasei politice pe care USRPLUS și-a asumat-o de la bun început, dând ca exemplu unul dintre proiectele de transparentizare a cheltuirii banului public, demarate la nivelul Capitalei.
“Astăzi suntem aici ca să nu mai vedem legi date cu dedicație, terenuri date gratuit unor grupuri de interese sau legi făcute ca să elimine concurența pentru câțiva jucători mari sau chiar unul singur. Ca să schimbăm lucrurile acestea trebuie să schimbăm calitatea oamenilor din politică. “Oameni noi în politică” este o campanie pe care noi am desfășurat-o tocmai ca să putem avea această reînnoire a clasei politice, să nu se mai schimbe PNL cu PSD din când în când și rezultatul pentru români să fie fix același. De aceea sunt aici ca să vă prezint candidații noștri tineri la Consiliul General, candidați care s-au implicat activ în numeroase proiecte. Avem proiecte de transparență pe care le-am desfășurat deja, nu sunt promisiuni pe care le facem pentru viitor. Fiecare leu, fiecare cent pe care îl cheltuiește Primăria Capitalei și primăriile de sector le avem pe site-ul Openbudget.ro. Genul acesta de proiecte le-am făcut în opoziție, din primărie vom face mult mai multe”, a declarat Clăudiu Năsui.

Din partea Generației PLUS, primul candidat la Consiliul General al Municipiului București care a luat cuvântul a fost Florin Covaci. Are 28 de ani și este antreprenor de la 18 ani. Consideră că tinerii bucureșteni sunt „prea slab reprezentanți oriunde” și își dorește, prin candidatura sa, să aducă o schimbare în acest sens.

“A fi un tânăr candidat politic pentru o astfel de funcție este o deosebită onoare și, totodată, o responsabilitate uriașă. Recent am început să îmi promovez candidatura și am aflat că destul de mulți oameni consideră că politica nu este un loc pentru tineri. Am auzit că trebuie să mă întorc la afacerile mele, că sunt necopt, că ar trebui să îmi cresc liniștit copilul și să îi las pe cei cu mai multă experiență să candideze. Dar, nu s-a întâmplat asta până acum? Din păcate, mulți pornesc de la falsa premisă că tinerii sunt incompetenți și că nu își merită locul pe scena politică. Mi-au spus că am intrat în politică pe pile, le-am spus că am fost ales în mod democratic. Mi-au spus că vreau să fur, le-am spus că am o situație confortabilă și că însăși lupta împotriva corupției m-a făcut să mă implic. În calitate de consilier general, îmi doresc să îi sprijin pe tinerii bucureșteni, chiar și pe cei care nu au avut șansa de a se naște aici”, a spus Florin Covaci.
Pentru Roxana Cantea, din partea USR Tineret, atragerea de fonduri europene în scopul valorificării patrimoniului Capitalei reprezintă unul dintre obiectivele candidaturii sale la Consiliul General al Municipiului București.

“Din 2015 până azi, am studiat sute de pagini de metodologii, ghiduri și angajamente necesare atragerii de fonduri europene în mediul privat. Astăzi sunt pregătită să studiez alte sute de pagini necesare pentru atragerea de fonduri europene în administrația publică. În ultimele 12 luni, am urmărit proiectele de hotărâre ale Consiliului General puse pe ordinea de zi și am constatat că lipsesc propuneri pentru valorificarea patrimoniului. Găsesc util ca respectivele clădiri și terenuri să fie puse în interesul cetățenilor, să devină profitabile și să contribuie la dezvoltarea orașului. Vreau să îmi folosesc cunoștințele în scrierea de proiecte europene pentru a valorifica patrimoniul Capitalei. Am cinci ani experiență ca manager de proiecte cu finanțare europeană în mediul privat, proiecte în advertising și producție de advertising la nivel global în cadrul unei companii românești premiate internațional, an după an. Am 27 de ani și vreau ca Bucureștiul să fie acasă pentru mine încă 70 de ani”, a declarat Roxana Cantea.

Ionuț Aruxandei, din partea Generației PLUS, a vorbit despre importanța votului în rândul tinerilor la următoarele alegeri:
“Vreau să mă adresez direct tinerilor din București, care se gândesc să nu voteze: câți prieteni ți-au plecat din 2016 până azi? Cât mai durează până îi urmezi? Un an, doi, maxim trei? Președintele Obama a prezentat cel mai bine importanța votului tinerilor: <<tu ți-ai lăsa bunica să hotărască ce haine porți în oraș? Nu? Atunci de ce îi lași să hotărască în ce fel de oraș și în ce fel de țară locuiești?>>. Bunicii tăi vor merge la vot, își vor exprima opinia așa cum cred ei de cuviință, iar absența ta va garanta faptul că vocea ta nu va fi auzită. Trebuie neapărat să implicăm tinerii în îmbunătățirea comunității ca să ne asigurăm că transformăm Bucureștiul într-o alternativă reală la plecatul din țară. Pentru asta vin la voi cu trei propuneri: un hub pentru tineri, bugetară participativă pentru tineret și implicarea tinerilor în proiecte de regenerare urbană”.

Gabriel Rău, din partea USR Tineret, are 30 de ani, este inginer și lucrează de 10 ani în industria de publicitate. Îmbunătățirea mobilității urbane, precum și decongestionarea traficului sunt prioritățile sale pentru care candidează la Consiliul General.
“Am terminat Politehnica, Facultatea de Transporturi, și de aceea îmi doresc să activez în Comisia de Transporturi și Infrastructură, pentru că mă interesează să îmbunătățesc mobilitatea urbană, în special mă interesează să ajut la decongestionarea traficului din București. Pentru asta avem nevoie de locuri de parcare de tip park&ride la intrearea în oraș astfel încât șoferii, care intră în București, să aibă unde să își lase mașina și să poată face transferul către sistemul public de transport. Mă interesează și parcări de reședință astfel încât bucureștenii, care vin acasă, să aibă unde să parcheze autoturismul altundeva decât pe trotuare sau pe primele benzi de circulație ale străzilor. Eliberând principalele artere de circulație de mașini vom putea construi piste de biciclete și piste unice pentru STB”, a afirmat Gabriel Rău.

În încheierea conferinței de presă, președintele PLUS București, Vlad Voiculescu, a vorbit despre diferența fundamentală care este între tinerii care au intrat în politică alături de USRPLUS și cei pe care românii i-au văzut în politică până acum.
“USRPLUS încurajează tinerii în politică, USRPLUS încurajează tinerii însă nu pe baza loialității față de un stăpân de la partid, ci mai degrabă îi încurajează să participe la alegeri interne, să își clădească propria carieră, îi încurajează să se implice cât mai curând, dar, în același timp, cât mai serios în politică. Ați văzut câțiva oameni care au demonstrat deja că sunt pe propriile picioare și cred că ăsta este lucrul pe care și-l dorește orice părinte pentru propriul copil și asta este condiția esențială pe care o vedem noi pentru implicarea în politică, pentru cei tineri și pentru cei mai puțin tineri: să fie oameni pe propriile picioare, oameni care să nu depindă de politică. Avem nevoie de tineri pentru că lumea se schimbă”, a afirmat Vlad Voiculescu.

Alte stiri

Senatul aprobă în unanimitate inițiativa USR care deschide copiilor curțile școlilor pentru sport în afara orelor de program
Senatul a adoptat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă a deputaților USR Tudor Pop și ...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă prin care Poliția de Frontieră să poată verifica în timp real cazierul judiciar în ROCRIS
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă prin care ​Poliția de Frontieră Ro...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult