Camelia Bertea, primarul USR al orașului Victoria, redeschide Spitalul Orășenesc, în urma unor campanii de donații și muncă voluntară

Camelia Bertea, primarul USR al orașului Victoria, din județul Brașov, redeschide Spitalul Orășenesc, după 10 ani de la Hotărârea de Guvern prin care a fost închis.

Redeschiderea spitalului a fost posibilă datorită unei campanii de donații, prin care primarul USR a reușit să adune peste 90 000 de euro pentru renovarea spitalului, bani donați de firmele din oraș, de localnici și de românii din diaspora.

Dincolo de donații, în urma apelurilor la implicare civică făcute de primarul Camelia Bertea, comunitatea locală a contribuit la mai multe acțiuni de muncă voluntară: de la instalarea mobilierului medical și asigurarea unui drum de acces secundar către spital, până la igienizarea și amenajarea curții spitalului și a zonei centralei termice.

Redeschiderea Spitalului Orășenesc a fost un adevărat efort, deoarece nu aveam fondurile necesare pentru asta la nivelul administrației locale. Bugetul orașului Victoria este destul de limitat și foarte rar ne permitem cheltuieli suplimentare. Am făcut demersuri pentru a obține fonduri de la Guvern, dar din păcate nu am primit niciun leu pentru spital, ceea ce nu cred că este normal, mai ales într-un context pandemic. Ne bucurăm că am ajuns în cele din urmă la un final fericit, mulțumită celor care au donat și au contribuit prin muncă voluntară la redeschiderea spitalului”, a spus Camelia Bertea, primarul USR al orașului Victoria.

Prezent la acest eveniment, Dacian Cioloș, președintele USR, a afirmat că redeschiderea spitalului din Victoria este un lucru foarte important pentru oraș: „E un lucru extraordinar să construiești spitale astăzi, asta ar trebui să facă parte din normalitate, dar în vremurile pe care le trăim e un lucru extraordinar. E și mai extraordinar că ați reușit să faceți asta prin implicarea comunității, că ați reușit să vă mobilizați și să duceți la capăt acest proiect împreună, prin voluntariat și prin donații. În zilele acestea înțelegem foarte bine ce înseamnă nevoia de investiții în sănătate, investiții promise de 30 de ani de politicieni, dar pe care statul nu a fost capabil să le susțină.

Senatorul USR Irineu Darău, care a sprijinit în permanență proiectul redeschiderii spitalului din Victoria, a atras atenția asupra nevoii de colaborare între autorități la nivel local: „Ceea ce am reușit noi în doar câteva luni, cu ajutor din partea tuturor, este să punem o cărămidă la sistemul de sănătate al județului Brașov. România are nevoie de un sistem public de sănătate mai dezvoltat, e nevoie de susținerea autorităților pentru acest spital, dar și de mai multe proiecte de investiții pentru această zonă. Știm că la un moment dat spitalul a fost închis, fiind acum redeschis prin donații și prin eforturile comunității locale. Nu vom lăsa ca acest lucru să se repete, vă garantez că vom ști ce să facem dacă această problemă se va mai pune.

Spitalul Orășenesc Victoria își va desfășura activitatea în subordinea Consiliului Local, Primăria și Consiliul Local alocând 152 000 euro pentru investiții și asigurând, de asemenea, o mare parte din funcționare.

Aproximativ 20 000 de oameni din Victoria și din zonele limitrofe vor avea acum un spital modern, care va asigura serviciile medicale necesare acestei zone, în condițiile în care, până acum, cel mai apropiat spital se găsea la mai bine de 30 de kilometri distanță.

Alte stiri

Dominic Fritz, scrisoare deschisă pentru premierul Nicolae Ciucă: Urgentați găsirea unor soluții la problema costurilor energiei termice
Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ci...
Vezi mai mult
USR solicită miniștrilor Virgil Popescu și Lucian Bode să-și prezinte de urgență demisia
În contextul crizei energetice și al incapacității ministrului Energiei girat de PSD și PNL de a ...
Vezi mai mult
Deputat Radu Miruță: Cum abordăm criza energetică după martie 2022
În contextul crizei energetice și al lipsei de soluții din partea guvernării PSD-PNL, deputatul U...
Vezi mai mult
Spitalul Municipal Câmpulung are o nouă secție de Oncologie, la standarde europene
Primarul USR Elena Lasconi a recepționat ieri clădirea noii secții de Oncologie a Spitalului Muni...
Vezi mai mult
Primul „tun imobiliar” al ministrului Familiei: preluarea BTT cu întreg patrimoniul
Deputata USR Denisa Neagu atrage atenția asupra primului „tun imobiliar” dat de ministrul Familie...
Vezi mai mult
Cu șefi numiți politic, fără pregătire și experiență, ANRE împarte cu Ministerul Energiei răspunderea pentru criza facturilor
În timp ce criza de pe piața energetică se adâncește, iar românii văd în facturile uriașe pe care...
Vezi mai mult
Primarii USR se implică în atragerea de fonduri pentru școlile din localitățile pe care le administrează
Primarii USR din mai multe localități din țară s-au asigurat că școlile din comunitățile pe care ...
Vezi mai mult
USR Agigea anunță validarea semnăturilor necesare pentru organizarea referendumului de demitere a primarului PSD Maricel Cîrjaliu
Autoritatea Electorală Permanentă şi Direcţia de Evidență a Persoanelor au validat semnăturile ad...
Vezi mai mult
Oana Țoiu: „Lucian Bode cumpără brățări electronice doar pentru unu din patru agresori. Pentru trei din patru victime, cum le-o fi norocul”
În contextul în care Guvernul a demarat procedurile pentru achiziționarea de brățări electronice ...
Vezi mai mult
Radu Miruță: Drumul expres Tg. Jiu – Craiova nu este o prioritate pentru Guvernul PSD-PNL
Deputatul USR de Gorj Radu Miruță arată cum guvernarea PSD-PNL a eliminat drumul expres Tg. Jiu –...
Vezi mai mult
Primăria Timișoara lansează primul program de bugetare participativă din istoria orașului
Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei, anunță lansarea primului program de bugetare participa...
Vezi mai mult
Primăria Timișoara spune stop risipei, prin centralizarea tuturor achizițiilor publice
La Timișoara, oraș administrat de primarul USR Dominic Fritz, se înființează prima Unitate Centra...
Vezi mai mult
Parlamentarii USR Oana Cambera si Dragoș Popescu, inițiativă legislativă de instituire a Cazierului de mediu
Parlamentarii USR Oana Cambera și Dragoș Popescu au depus o inițiativă legislativă privind instit...
Vezi mai mult