Cătălin Drulă: USR depune o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Câmpeanu

Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, a criticat astăzi mai mulți miniștri ai actualului Guvern și a anunțat că USR va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Câmpeanu.

„Biroul Național a decis astăzi în ședință că vom depune o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul România anti-Educată, ministrul în mandatul căruia 40.000 de elevi nu s-au înscris la BAC, ministrul în timpul căruia a crescut rata de abandon, care nu a fost în stare să extindă programele „Masă caldă în școli” și „Școala după școală”, ministrul care ridică din umeri când vorbim de rezultatele la testele PISA, ministrul care protejează plagiatele în loc să fie un gardian al integrității academice. Vom depune moțiune, îl vom chema în fața Parlamentului”, a declarat președintele interimar al USR.

Cătălin Drulă a afirmat că miniștrii actualului Guvern au o problemă în a se supune controlului parlamentar și i-a cerut lui Marcel Ciolacu, președintele PSD, să îi tragă de mânecă pe aceștia și chiar să sesizeze Curtea Constituțională în această privință, atunci când e necesar.

Drulă l-a criticat de asemenea pe Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, pentru că a blocat toate proiectele de infrastructură pe care le-a găsit în minister.

„Un al doilea ministru de care vorbim astăzi este ministrul Sorin Grindeanu, căruia eu îi spun ministrul anulare-blocaj, după ce face cu proiectele de infrastructură și cum distruge acest mare program de infrastructură pe care-l pornise România, cu perspective extraordinar de bune, cu finanțare, cu proiecte pe care i le-am lăsat pornite deja și pe care le-a anulat sau cu documentații făcute pe care nu avea decât să le lanseze. Lugoj-Deva 2 anulat, Craiova-Lugoj anulat, Târgoviște-Sinaia anulat, legătura fabrica Ford la drumul expres Craiova-Pitești anulată. L-am chemat în Parlament la Comisie, cu votul unanim al membrilor comisiei, chiar și colegii lui de la PSD/PNL, ce mai sunt ei acum, e același partid practic, au fost de acord să-l chemăm. A refuzat, nu știu, i s-a făcut rău în ziua respectivă. Eu sper că scoate capul din găleată și are demnitatea să vină în fața comisiei parlamentare”, a mai declarat Cătălin Drulă.

Președintele interimar al USR a atras de asemenea atenția asupra modului barbar în care e modificat în aceste zile Codul rutier:

„Mai avem un ministru care se sustrage controlului parlamentar, ministrul Lucian Bode. I-am spus ministrul șmecherie la volan. Se pregătesc în această săptămână să treacă acea măcelărire a Codului rutier. În țara din UE cu cel mai mare număr de victime din accidente, șmecherii vor rămâne din nou cu permisul. Curse de mașini cu 200 de km pe oră prin orașe, îl oprește polițistul, îi dă amendă, pleacă mai departe cu mașina. Chiar ministrul Bode dăduse o ordonanță ca să scoată aceste portițe și șmecherii, dar, în înțelegere, colegii din Parlament măcelăresc această lege. Toate lucrurile astea se închiseseră printr-o ordonanță, dar acum acea ordonanță este măcelărită în Parlament, cu complicitatea ministrului Bode. Spun asta pentru că MAI refuză să fie reprezentat în comisii. Vine un secretar de stat care are foaie de la minister că ar trebui să fie împotrivă și o ține ascunsă și tace mâlc. Este și genul acesta de lașitate absolut dezgustătoare și îmi asum acest cuvânt. Chem acest Guvern să spună, vrem să fim Rusia, ca în filmele pe care le vedem pe net, pe webcam-uri cu șmecheri care trec peste toată lumea? Vrem să fim Asia Centrală sau vrem să fim în Europa?,” a mai spus președintele USR.

Cătălin Drulă a declarat, de asemenea, că ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, trebuie demis și a atras atenția asupra refuzului partidelor aflate la putere de a vota proiectul USR de reducere a TVA la carburant, care ar mai stăvili inflația și creșterile de prețuri.

În încheiere, președintele interimar al USR i-a cerut public lui Marcel Ciolacu, președintele PSD, să explice public de ce PSD Neamț e condus de un infractor condamnat pentru corupție, în timp ce există poduri care se prăbușesc în județ, punând în pericol viața cetățenilor.

„Așa cum ați văzut, a căzut un pod. A căzut un pod pe care Ionel Arsene de la Neamț, condamnat în primă instanță la opt ani de pușcărie pentru corupție, îl garanta pe 50 de ani, dacă nu mă înșel. Ionel Arsene, care construia acolo cu o firmă a cumătrului lui sau ce este Ginel, pus și el sub acuzare pentru constituire de grup infracțional. Ionel și Ginel fac de capul lor ce fac în Neamț și doar o minune a făcut să nu moară oameni acolo, protejați de Marcel. Lansez public o cerere de explicație pentru Marcel Ciolacu, de ce PSD Neamț e condus de un infractor condamnat, de un om care garantează proiecte de infrastructură care pun în pericol viața oamenilor. Probabil pentru că PSD, ca întotdeauna, protejează infractorii”, a concluzionat președintele interimar al USR.

Alte stiri

Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei nu dorește ca românii să știe ce alimente pun pe masă și nici ca sistemul de sănătate să primească mai mulți bani
Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat împotriva a două inițiative legislative ale deputatului USR d...
Vezi mai mult
Locuinţe sociale şi de necesitate pentru victimele violenței domestice
Proiectul legislativ depus de deputatele USR Oana Țoiu şi Oana Cambera, care acordă victimelor vi...
Vezi mai mult
Senatorul USR Sebastian Cernic avertizează că PSD pune în pericol fondurile europene pentru fermierii români
Senatorul USR Sebastian Cernic, secretarul comisiei de Agricultură din Senat, trage un semnal de ...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei respinge pe bandă rulantă inițiativele USR care ar fi contribuit la creșterea calității sistemului educațional din România
Coaliția sărăciei a respins inițiativa legislativă a USR care ar fi asigurat creșterea salariilor...
Vezi mai mult
Coaliția plagiatorilor respinge propunerea USR de introducere a sporului de doctorat în salariul de bază
Coaliția plagiatorilor a respins inițiativa legislativă a deputatului USR Cristian Seidler care î...
Vezi mai mult
Parlamentarii USR, trei noi inițiative legislative pentru îmbunătățirea sistemului educațional
Senatorii Silvia Dinică, Ștefan Pălărie, Irineu Darău și deputații Mihai Polițeanu și Andrei Mift...
Vezi mai mult
USR contestă majorările salariale ale demnitarilor la CCR
USR a depus miercuri, 8 iunie, două sesizări la Curtea Constituțională care vizează proiectele de...
Vezi mai mult
Inițiativă USR de transparentizare a Consiliului de Export, adoptată de Senat
Plenul Senatului a adoptat, astăzi, o propunere legislativă pentru transparentizarea intereselor ...
Vezi mai mult