Cătălin Drulă: Răstitul militar la prețuri, asa cum face premierul, nu este o soluție! Lăsați controalele, adoptați în procedură de urgență reducerea TVA-ului la carburanți!

Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, face apel către premierul Nicolae Ciucă să dea dovadă de coerență în gestionarea crizei prețurilor carburanților și să adopte în procedură de urgență reducerea TVA de la 19 la 5% pentru carburant, proiect propus de USR încă de acum câteva săptămâni pentru a scădea prețul final la pompă.

În acest sens, Cătălin Drulă subliniază faptul că bălbâielile actualei guvernări PSD-PNL pe acest subiect nu au făcut decât să sporească neîncrederea oamenilor și să alimenteze panica, lucru văzut inclusiv miercuri seară, în contextul cozilor formate la stațiile de alimentare.

„Răstitul militar la prețuri, asa cum face premierul, nu este o soluție. Nicolae Ciucă se răstește la prețuri, declanșând controale, dar nu așa funcționează o economie. Nu poți să te răstești sau să dai ordine și prețurile să se conformeze după tine. Panica și neîncrederea oamenilor apar din cauza unei guvernări care își dă cu stângul în dreptul, de trei luni de zile cel puțin pe tema crizei energiei și a carburanților.

La fel ca la pretul la gaze și electricitate, la carburant am avut măsuri anunțate, care apoi nu s-au concretizat. Dacă vă aduceți aminte acum câteva săptămâni, guvernarea PSD-PNL vorbea despre scăderea accizelor ca o formă de a reduce prețul final al carburanților, după care după doua zile au constatat că nu se poate și, la loc comanda”, susține Cătălin Drulă.

Liderul interimar al USR subliniază faptul că, într-o perioadă de criză, trebuie adoptate soluții bune, indiferent dacă sunt propuse de un partid de opoziție. Actuala coaliție, însă, preferă să ducă bătălii politice interne în loc să găsească soluții concrete și imediate pentru cetățeni.

„Astea sunt efectele unei guvernări incoerente, cu două partide care se ceartă între ele fie că e Virgil Popescu sau că e ministrul Câciu de la Finanțe, sunt oameni care demult trebuiau remaniați. Este o guvernare înghețață între doi parteneri care nu au încredere unul în altul și care nu sunt în stare să ia măsuri și soluții”, a adăugat Cătălin Drulă.

În acest context, Cătălin Drulă reamintește faptul că USR a propus încă de acum câteva săptămâni un proiect de lege care prevede reducerea TVA de la 19 la 5% pentru carburant, măsură aplicată și în alte state membre europene pentru a ușura din povara prețului la consumatorul final (detalii, aici).

“E o soluție care ar funcționa pentru perioadele acestea de vârf de preț, am văzut că există o scădere a prețului pe baril pe plan mondial și sperăm ca asta să se reflecte și în zilele următoare”, a conchis liderul interimar al USR.

Proiectul de lege propus de USR poate fi consultat aici. 

 

(Foto: Inquam Photos)

 

Alte stiri

Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei nu dorește ca românii să știe ce alimente pun pe masă și nici ca sistemul de sănătate să primească mai mulți bani
Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat împotriva a două inițiative legislative ale deputatului USR d...
Vezi mai mult