Cătălin Drulă, despre Pachetul guvernării militaro-socialiste: Prea puțin, prea târziu și, ca de obicei, prea prost făcut!

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor să pară că au grijă de români, dar îi amăgesc cu un pachet de măsuri care nu are o sursă reală de finanțare.

PSD, PNL și UDMR încearcă să acopere creșterile de prețuri la energie, carburant și alimente, dar nu explică minciuna fundamentală: creșterea prețurilor înseamnă că statul încasează mai mulți bani din TVA, accize etc.

Creșterea prețurilor la energie, de pildă, aduce statului cel puțin 10 miliarde de lei în plus prin taxe. Sunt 10 miliarde pe care le-ar putea lăsa în buzunarul românilor, ca să-i poată cheltui cum cred că e bine pentru ei.

„Pachetul propus de Coaliția Sărăciei este prea puțin, prea târziu și, ca de obicei, prea prost făcut! Guvernului PSD-PNL-UDMR îi convine să încaseze mai mult din taxe și de asta nu face nimic în folosul oamenilor pe termen lung. USR a propus cea mai simplă și eficientă soluție - scăderea taxării pe energie”, acuză Cătălin Drulă, președintele interimar USR.

„Din 100 de lei plătiți în plus la energie, 59 merg la stat prin TVA și accize. În loc să lase acești bani în buzunarele românilor, statul decide să-i ia la buget și să promită firimituri. De ce firimituri? Pentru că nu Marcel Ciolacu sau Nicolae Ciucă trebuie să decidă ce se întâmplă cu banii oamenilor, ci ei înșiși”, adaugă Cătălin Drulă.

Pachetul prezentat de PSD - PNL mai conține o sumedenie de minciuni și preluări ciuntite de soluții deja propuse:

+ Sursa de finanțare din fonduri europene - Guvernul afirmă că ar da 900 de milioane de euro din Programul Operațional pentru Persoane Defavorizate. Cum, când întregul program, pe 7 ani, a fost de 518 milioane de euro?! Ministrul Boloș își începe mandatul cu o minciună și în zilele următoare vom cere prin interpelări parlamentare și prin întrebări oficiale ale europarlamentarilor noștri către Comisia Europeană să se arate public documentația prin care România a cerut aceste schimbări în programe. Marcel Ciolacu minte că a agreat cu comisarii europeni diverse lucruri. USR a întrebat neoficial la Comisie și nu se știe nimic.

+ Alocarea a 100 de milioane de euro pentru Casa Unirea, fantoma inventată de Liviu Dragnea - o instituție care nu face nimic, dar consumă bani publici. Între timp, agricultorii români au nevoie de sprijin din cauza creșterii prețurilor la îngrășăminte, dar primesc o promisiune de la o instituție-fantomă, care chipurile le-ar prelua marfa.

+ Vouchere de hrană pentru pensionari cu venituri mici - este propunerea USR de creștere a veniturilor pentru pensionari, doar că USR propunea vouchere de până la 300 de lei / lună / pensionar.

+ Șomaj tehnic cu 75% din salariu pentru angajații din această categorie nu este nicidecum o noutate, ci există încă din perioada pandemiei.

+ Creșterea valorii tichetelor de masă NU este din mărinimia Guvernului, ci o metodă de a băga mâna în buzunarul firmelor. Nu statul plătește tichetele de masă, ci angajatorul. PSD e darnic pe banii economiei private.

+ 200 de lei fără taxe în plus la salariul minim este o măsură negândită până la capăt. Dacă o persoană are salariul minim plus 1 leu, nu devine brusc bogată ca să nu se mai încadreze. Dacă ar aplica propunerea USR de ZERO TAXE pe întregul salariu minim, atunci toți angajații ar câștiga cu peste 800 de lei în plus.

Alte stiri

Senatul aprobă în unanimitate inițiativa USR care deschide copiilor curțile școlilor pentru sport în afara orelor de program
Senatul a adoptat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă a deputaților USR Tudor Pop și ...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă prin care Poliția de Frontieră să poată verifica în timp real cazierul judiciar în ROCRIS
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă prin care ​Poliția de Frontieră Ro...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult