Cătălin Drulă: Ar trebui remaniat TOT guvernul

Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, a subliniat, luni, că tot guvernul Nicolae Ciucă ar trebui remaniat, Ciolacu și Câțu au devenit liderii Coaliției Sărăciei pentru români.

”Este un moment ușor poetic cum s-au întâlnit în această clădire liderii Coaliției Sărăciei. Am văzut declarațiile lui Florin Câțu despre anumiți miniștri care ar trebui remaniați. Ar trebuit remaniat tot acest guvern. Și o putem lua pe rând.

Ministrul finanțelor: România duce o politică fiscală dezastruoasă, ar trebui să ducă o politică fiscală anti-inflație, cu reducere de deficit bugetar, România se împrumută la dobânzi record. Remaniat.

Ministrul Muncii nu e în stare să aplice protecție socială, nu e în stare să facă nimic cu pensiile speciale. Remaniat.

Ministrul Transporturilor pierde bani din PNRR, se anulează proiecte importante, se anulează licitații, avem o rată de contractare absolut minusculă, sub 5% din PNRR. Grindeanu, out.

Ministrul Sănătății, Rafila, nu face nimic pentru construcția de spitale, mai face și declarații abracadambrante despre de ce ar beneficia refugiații ucraineni. Noi vrem să beneficieze, realitatea legislativă nu există. Nici măcar cetățenii români nu beneficiază de ceea ce a afirmat Rafila. Remaniat.

Ministrului Educației nu îi pasă sub nicio formă de proiectele pentru amnistia plagiatului care sunt în Parlament, prin care cei care au furat titlurile de doctor, mai ales din clasa politică, sunt spălați. Un amendament depus mai nou de Solomon de la PSD. Nu îi pasă de studenții care peste noapte au trebuit să își caute cazare, să revină din online în offline, fără niciun fel de pregătire.

Ministrul Energiei, Doamne iartă-mă, ce trebuie să mai facă acest om ca să plece odată? Virgil, ești depășit, pleacă acasă!

Ministrul Economiei, știe cineva numele lui? Cred că ne e tuturor greu să spunem cine este la ministerul Economiei și mai sunt alți miniștri la fel de vizibili”, a declarat Cătălin Drulă.

Președintele interimar al USR a atras atenția că Guvernul nu este în stare să ia măsuri pentru a controla criza prețurilor din energie și inflația, principalele probleme ale românilor în această perioadă. Cătălin Drulă a criticat și noua ordonanță din domeniul Energiei, care pare ”scrisă de un repetent” și va bloca investițiile din energie într-o perioadă de criză.

”Guvernul trebuie să ducă o politică fiscală antiinflaționistă, de reducere a deficitului bugetar mai ales pe unul dintre importantele motoare ale acestui puseu inflaționist, care este creșterea prețurilor la energie. Ce trebuie să faci pentru a echilibra asta? Să producem mai multă energie. În loc să producem mai mult energie, adică să stimulăm producătorii să exploateze gaze, să vină cu capacități noi de producție pe energie electrică, au dat o ordonanță de plafonare care pare scrisă de un repetent, în care cei care sunt cu adevărat vulnerabili ajung să nu beneficieze și cei care o duc bine și n-au probleme își vor încălzi poate chiar apartamente, palate, vile, cu bani puțini subvenționați de stat.

Așa de prost este scrisă această ordonanță care n-are nicio legătură, dacă vă uitați, cu cât va consuma omul și o parte din consum să fie subvenționată, astfel încât cei cu adevărat vulnerabili să beneficieze, ci se uită la consumul de anul trecut, care nu spune nimic și în funcție de asta primești un plafon sau nu în 2022. În plus, dă în cap exploatării de gaze, prin plafonarea prețului la producător”, a declarat Cătălin Drulă.

Președintele interimar al USR a cerut liderilor coaliției să explice cum apără interesul național al României când se pregătesc să-l numească la ANRE pe Iulian Iancu, în locul lui Alexandru Stănescu, după ce USR a câștigat lupta de la CCR.

”Dacă vorbim de energie, cred că ar trebui să ne răspundă această coaliție cum apără ei interesul național al României când se pregătesc să-l numească la ANRE, în locul lui Stănescu pe care USR a reușit să-l doboare de acolo la CCR, că n-avea dreptul legal să fie numit, să-l pună pe omul rușilor, pe Iancu. Cum Iulian Iancu? Iohannis i-a refuzat numirea ca ministru pentru că avea probleme de siguranță națională, se înțelege printre ghilimele că era omul rușilor, că susține interesele Gazprom, acuma e bun la agenția care reglementează exact energia în România. Și domnul Ciolacu dă din colț în colț, face analize, cere niște note Serviciilor. Nu asta trebuie să facă un om politic. Terminați cu reprezentarea intereselor rușilor în România, Ciolacu”, a conchis Cătălin Drulă.

(Foto: Inquam Photos). 

Alte stiri

Senatul aprobă în unanimitate inițiativa USR care deschide copiilor curțile școlilor pentru sport în afara orelor de program
Senatul a adoptat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă a deputaților USR Tudor Pop și ...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă prin care Poliția de Frontieră să poată verifica în timp real cazierul judiciar în ROCRIS
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă prin care ​Poliția de Frontieră Ro...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult