Avize favorabile în Comisia pentru administrație publică a Camerei Deputaților pentru două dintre proiectele USR

Comisia pentru administrație publică a Camerei Deputaților a avizat favorabil, în ședința de miercuri, două dintre proiectele de lege depuse de deputații USR Cristina Prună și Tudor Pop.

Primul proiect, inițiat de deputatul USR Tudor Pop, reglementează și îmbunătățește accesul la servicii de asistență medicală mobilă pentru pacienții din zonele defavorizate.

Inițiativa legislativă reprezintă pasul următor după ce a intrat în vigoare Legea Caravanelor medicale (nr. 65/2020), adoptată de Parlament tot la inițiativa deputatului USR PLUS Tudor Pop.

Dacă Legea Caravanelor medicale recunoștea serviciile medicale acordate în regim mobil de către medicii specialiști, în clădiri autorizate sanitar sau în corturi medicale special amenajate, proiectul avizat favorabil astăzi înglobează aceste modalități de acordare a serviciilor medicale sub umbrela asistenței medicale mobile și conturează un nou Titlu în Legea Sănătății (nr. 95/2006).

Proiectul care facilitează asistența medicală mobilă a fost adoptat de Senat în luna octombrie și mai are nevoie doar de votul deputaților pentru ca măsurile să intre în vigoare.

Al doilea proiect avizat favorabil astăzi de Comisia pentru administrație publică din Camera Deputaților, inițiat de Cristina Prună, vicepreședinte al Camerei Deputaților, vizează modificarea Codului fiscal în sensul schimbării modului în care se calculează TVA pentru locuințele care depășesc valoarea de 450.000 de lei.

Concret, pentru locuințele ce depășesc plafonul de 450.000 de lei, TVA ar urma să fie 5% pentru valoarea de până în plafon și 19% pentru ce depășește plafonul.

Proiectul are la bază creșterea prețurilor la materialele de construcții și, implicit, a prețurilor locuințelor, iar măsura propusă va veni atât în ajutorul românilor care doresc să-și cumpere o locuință și al antreprenorilor, cât și în sprijinul statului, care va colecta mai mulți bani din TVA ca urmare a creșterii numărului de livrări de locuințe.

Alte stiri

Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei nu dorește ca românii să știe ce alimente pun pe masă și nici ca sistemul de sănătate să primească mai mulți bani
Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat împotriva a două inițiative legislative ale deputatului USR d...
Vezi mai mult
Locuinţe sociale şi de necesitate pentru victimele violenței domestice
Proiectul legislativ depus de deputatele USR Oana Țoiu şi Oana Cambera, care acordă victimelor vi...
Vezi mai mult