Allen Coliban

Pentru Primăria Brașov

Allen Coliban este primarul ales al Brașovului, senator USR (2016-2020), are 41 de ani, studii în Management (Brașov) și Automatică și Calculatoare (București, fără licență). Are experiență de lucru în IT, în consultanță pe fonduri europene, în dezvoltare organizațională și management al performanței.

Cel mai activ senator din Brașov în Parlament, Allen a deținut timp de 4 sesiuni parlamentare funcția de Președinte al Comisiei pentru Mediu. S-a remarcat ca inițiator al “DNA-ului Pădurilor”, al Legii Mirosurilor și al #FărăGunoaieÎnNatură - implementarea sistemului de garanție pentru ambalaje.

În ultimii 4 ani s-a implicat în orașul natal, Brașov, pentru conservarea patrimoniului istoric și natural, câștigând lupte importante împotriva unor proiecte precum drumul forestier Gorița, imobiliarele de pe Warthe sau proiectul American Dream. 

A fost singurul politician din Brașov care a expus sursa reală a mirosurilor neplăcute ce invadează orașul și care a obligat autoritățile de mediu să ia măsuri corective. 

A sprijinit comunitățile locale afectate de poluarea industrială, a susținut la nivel central demersurile pentru construirea Noului Spital de care Brașovul are nevoie și a propus soluția înființării Parcului Natural Brassovia pentru protejarea bogăției naturale din jurul orașului.

Allen Coliban își dorește ca Brașovul să devină orașul cu cea mai ridicată calitate a vieții și să îl transforme într-o adevărată capitală verde a României. Propune o viziune ambițioasă de dezvoltare durabilă a orașului, cu accent pe mobilitate alternativă, turism sustenabil, creșterea nivelului educației universitare, atragerea de investitori din zona Tech & IT, precum și valorificarea patrimoniului istoric, cultural și natural pe care Brașovul îl are. 


Urmărește-l pe www.colibanprimar.ro și pe www.facebook.com/AllenColibanUSR/