Alin Silitră

Pentru Primăria Vaslui

Alin Silitră candidează pentru funcția de Primar al Municipiului Vaslui.

Are 37 de ani, este căsătorit, are doi copii și este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității „Al. I. Cuza” – Iași, promoția 2006. Ocupă funcția de executor judecătoresc în Mun. Vaslui – competență pe raza Curții de Apel Iași și este membru fondator al USR Vaslui şi vicepreședinte al Biroului Județean - USR Vaslui.

„Candidez nu pentru că nu mi-ar plăcea ce văd în Vaslui, ci tocmai din cauză că nu îmi place ce văd în Vaslui, care seamănă tot mai mult cu o societate în prag de insolvență, dacă nu chiar faliment, având nevoie urgentă de un plan de redresare. VASLUIULUI ÎI TREBUIE O SCHIMBARE DE PARADIGMĂ, pentru ca în el să se poată şi trăi efectiv, nu doar locui decent, dacă n-ai avut norocul de a fi bugetar!”, mărturisește Alin Silitră. 

Consideră că Vasluiul trebuie readus la condiţia unei comunităţi funcţionale, în care veniturile din privat să poată concura cu cele din sectorul bugetar, iar nevoia de protecţie socială să scadă natural, concomitent cu creşterea nivelului de trai şi a puterii de cumpărare, pentru a face din Vaslui un loc în care lumea să dorească să trăiască și să-şi investească banii.

„Viziunea şi strategia pentru funcția de Primar al Municipiului Vaslui, respectiv pentru cea de consilier local se vor circumscrie ideii de revitalizare a municipiului Vaslui, prin implementarea de politici publice dinamice, care să dezvolte economia locală, astfel încât mediul privat să prospere şi să apară noi locuri de muncă bine plătite, care să stopeze exodul populaţiei active şi chiar să stimuleze întoarcerea acasă a cetăţenilor plecaţi la studii sau în căutarea unui job mai bun.

Întrucât resursa financiară proprie e limitată, se impune focusarea pe atragerea de fonduri europene, sens în care va trebui să începem să şi investim banii europeni, nu doar să îi cheltuim static. Acești bani trebuie să aibă impact în dezvoltarea economiei locale”, susține Alin Silitră.

Pentru Alin Silitră, atragerea de investitori este vitală: 

„Indiferent de cât beton și bitum toarnă o administrație publică, fără un sector privat diamic, nu va exista dezvoltare locală, motiv pentru care considerăm că ar fi oportună cooptarea unui City Manager pentru administrarea profesionistă a municipiului sau măcar desemnarea unuia dintre viceprimari, în vederea îndeplinirii unor astfel de atribuţii, printre consilierii noştri existând astfel de specialişti”.

 

Proiectele sale de dezvoltare, pe care le va prezenta pe parcursul (pre)campaniei electorale pentru locale, vor fi ordonate după următoarele priorități:

  • Prioritatea 0: Investițiile
  • Prioritatea 1: Fondurile europene
  • 2: Conectivitatea și mobilitatea
  • 3: Calitatea vieții și a locuirii
  • 4: Educație, cultură și sport
  • 5: Sănătate și mediu
  • 6: Social