Alin Mituță

Alin Cristian Mituța este specialist în politici publice cu specializare în politici europene și relații externe. Are o experiență de peste 10 ani în trei instituții europene și în Guvernul României, ca secretar de stat/șef de cabinet al fostului premier Dacian Cioloș.

Este cofondator și fost director al organizațiilor nonguvernamentale Europuls - Centrul de Expertiză Europeană și Platforma România 100.

S-a angajat politic odată cu înființarea PLUS și a precursorului său, Mișcarea România Împreună, al cărui cofondator este alături de alți foști colegi din guvernul tehnocrat.

A coordonat formarea și structurarea partidului în Oltenia alături de Victor Giosan, în calitate de coordonator regional Sud-Vest. În acest rol a coordonat procesul de formare a grupurilor de inițiativă județeană din Gorj, Dolj, Mehedinți, Vâlcea și Olt, identificând persoanele potrivite pentru rolurile din GIJ și oferindu-le sprijinul permanent în dezvoltarea la nivel județean sau în campania electorală pentru alegerile europene și cele prezidențiale.

Este membru ales al Comisiei Naționale de Programe și Politici a PLUS, unde se ocupă de politicile europene.

De la 1 septembrie a preluat sarcina de coordonare de politici în cadrul delegației USR PLUS în Parlamentul European.