alian_a_usr_plus_propune_m_suri_de_compensare_pentru_sectorul_horeca

Alianța USR PLUS propune măsuri de compensare pentru sectorul HORECA

Alianța USR PLUS propune o serie de măsuri de protecție pentru angajații și angajatorii din sectorul HORECA în urma deciziei autorităților de a suspenda activitățile de servire și consum a produselor alimentare și băuturi alcoolice, organizate de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice din interiorul sau exteriorul locației.

Astfel, pentru a preveni o criză în rândul angajaților întreprinderilor care desfăşoară activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturi alcoolice, în restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, alianța USR PLUS propune: 

  1. Zero impozite și contribuții în privința indemnizației plătite angajaţilor în situația întreruperii activității, fără încetarea raportului de muncă (șomaj tehnic sau scutire acordată pentru perioada suspendării activităţii întreprinderilor);
  2. Zero impozite și contribuții în privința veniturilor din salarii ale angajaților pentru primii 2.000 de lei plătiţi (scutire acordată pentru o perioadă de 6 luni).

Alianța USR PLUS propune o serie de măsuri și pentru întreprinderile care desfăşoară activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturi alcoolice, în restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice:

  1. Definirea procedurii de amânare sau aplicare a eşalonării la plată a obligaţiilor fiscale restante şi/sau curente;
  2. Dezvoltarea unui "Program Solidaritate Comunitară prin Livrare la domiciliu" şi extinderea portofoliului de produse de garantare de către stat pentru linii de credit în cadrul acestui program;
  3. Crearea unui cadru de reglementare pentru transformarea în vouchere a sumelor primite de la clienţi ca plăţi în avans astfel încât să nu se realizeze rambursări pentru anularea unor rezervări determinate de suspendarea activităţii;
  4. Compensarea de către Stat a serviciilor de interes public, cum ar fi acordarea de hrană persoanelor vârstnice și categoriilor vulnerabile pentru a susține autoizolarea, persoanelor aflate în carantină, personalului medical, rezidenților, studenților și altor voluntari din sistemul sanitar. 

Alianța USR PLUS transmite că protejarea atât a angajaților cât și a angajatorilor din sectorul HORECA, grav afectat de măsurile decretării stării de urgență, trebuie să fie una dintre prioritățile Guvernului în combaterea unei eventuale crize economice.

 

Alte stiri

Alianța USR PLUS și PNL își prezintă candidații la Primăria și Consiliul Județean Galați

Copreședinții USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au susținut, miercuri, la Galați, o confer...

Vezi mai mult
Dacian Cioloș susține Renașterea Constanței

Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș s-a aflat marți la Constanța, pentru a-i susține pe cand...

Vezi mai mult
USR PLUS și PNL dau semnalul eliberării Bacăului de administrația coruptă și ineficientă a PSD

Președintele USR Dan Barna și președintele PNL Ludovic Orban au participat, sâmbătă, la o conf...

Vezi mai mult
Simona Spătaru și-a lansat programul de guvernare locală

Simona Spătaru, candidata USR PLUS susținută de PNL la Primăria Sectorului 4, și-a lansat, mar...

Vezi mai mult
Dragoș Tudorache, la Piatra Neamț: „Banii vor fi cheltuiţi transparent. Punem pe masa cetăţenilor un plan cu proiecte concrete“

Europarlamentarul Dragoș Tudorache, președintele executiv al PLUS, s-a aflat marți, 15 septemb...

Vezi mai mult

Susține-ne

Mulțumim pentru suport.
Hai să continuăm să transformăm România împreună!