Alianţa USR PLUS Ilfov și-a lansat candidații la Consiliul Judeţean

Alianţa USR PLUS Ilfov a organizat, vineri, evenimentul de lansare a candidaților săi la Consiliul Judeţean Ilfov, în prezența lui Dragoș Tudorache, europarlamentar și președinte executiv al PLUS, Ștefan Pălărie, membru al Comisiei Naționale de Politici Publice PLUS, Alex Găvan, alpinist și susținător, Andrei Nistor, candidatul USR PLUS la Primăria Popești-Leordeni, Mihai Preda, președintele Asociației Sportive No stress, Florin Miron, antreprenor, Cătălin Teniță, activist civic și fondator al Asociației Geeks for Democracy.

Rând pe rând, Ciprian Teleman, candidat la președinția Consiliului Județean Ilfov, și Gabriel Cărbunaru, Roxana Pandelea, Dumitru Brașovoschi și Oana Cambera, candidați la funcția de consilier județean, au prezentat liniile principale ale programului lor politic pentru judeţul Ilfov, precum și prioritățile pe care le au în vedere pentru dezvoltarea județului.

Primul care a luat cuvântul în cadrul conferinței de presă a fost Dragoș Tudorache, europarlamentar și președinte executiv al PLUS, care a vorbit despre calitățile candidatului la președinția Consiliului Județean Ilfov, Ciprian Teleman, arătând ce îl recomandă pentru funcția publică la care candidează.

„Acum aproape doi ani, când am început proiectul PLUS, ne-am proiectat într-o zi ca aceasta, într-o zi în care punem în fața alegătorilor un om și o echipă de oameni care înțeleg politica nu prin a veni să iei ceva, ci prin a veni să dai ceva, dar să dai ce Haideți să vedem ce le dă candidatul Ciprian Teleman alegătorilor. Dă, în primul rând, cinste și integritate. Dă competență. Ciprian Teleman știe ce trebuie să facă, are o experiență de antreprenor, de consultant exact în zone care sunt relevante pentru dezvoltarea comunității, în slujba căreia ar vrea să se pună, și, aș îndrăzni să spun, va da acea competență și țării. Și mai dau ce, Ciprian Teleman și echipa lui? Dau idei, dau un program politic, un program de măsuri așa cum Ilfovul nu a avut niciodată”, a spus Dragoș Tudorache.

În prezentarea candidaturii sale la funcția de președinte al Consiliului Județean Ilfov, Ciprian Teleman a vorbit despre ce își propune să facă în mandatul său: „Suntem o generație nouă de oameni politici. Avem o diferență evidentă față de cei cu care vom concura, faptul că noi provenim din rândul vostru și încă suntem acolo, cu singura diferență că, pe lângă viața noastră privată, o să și candidăm. Dacă oamenii care au conștiința curată, și nu sunt puțini, se vor uni, ne vor da energia ca noi să putem face toate visurile și să transpunem toate viziunile pe care le avem, și care ne sunt comune, în realitate. Ați văzut și o să mai vedeți în programele colegilor noștri priorități pe care le-am stabilit foarte clar, după principii foarte riguroase.
Îmi propun un mandat mai degrabă de leadership, care să schimbe paradigma relației dintre autoritatea publică și cetățeni. În momentul de față, în foarte multe locuri din România, este o relație medieval, Consiliul Județean este un loc unde primarii vin cu mâna întinsă să primească buget pentru asfalt sau pentru alte lucruri cu care pot cumpăra mai departe voturi. Noi nu credem asta. Noi credem că aceată instituție trebuie să fie un hub, un spațiu în care specialiștii, antreprenorii, societatea civilă să poată lucra împreună pentru rezolvarea problemelor și atingerea obiectivelor cetățenilor, adică un spațiu deschis, iar Consiliul Județean să fie facilitatorul, în afara activității de reglementare și de punere a unei strategii în aplicare. Ăsta e tipul de Consiliu Județean pe care îl vedem”.

La rândul lor, candidații la funcția de consilier județean au prezentat motivele pentru care au decis să intre în cursa electorală, precum și obiectivele pentru următorii patru ani pentru a schimba județul Ilfov.

Gabriel Cărbunaru este absolvent al Politehnicii București și manager IT. Din 2017 și-a asumat diverse responsabilități executive la nivel local și județean în cadrul USR, contribuind la creșterea și dezvoltarea organizației: „După cum știm cu toții, Ilfovul e legat nemijlocit de Capitală, iar dezvoltarea din ultimii zeci de ani, precum și migrația internă din zona metropolitană au generat o creștere continuă a traficului. Deși rețeaua de drumuri județene este una densă și, în general, starea ei este bună, dacă ne uităm la detalii descoperim, totuși, aceleași ambuteiaje zi de zi. De ce? Din cauza unor proiecte uitate prin diverse sertare. Domnești, Mogoșoaia, Berceni, Voluntari, Bragadiru sunt toate puncte fierbinți ce ne întind nervii zilnic. Eu unul nu am văzut în ultimii ani, din partea aleșilor Ilfovului, nicio intenție de a se implica formal în derularea acestor proiecte, în parteneriat. Vă pot garanta că acest lucru se va schimba. Nu va fi ușor, dar cu siguranță noi nu ne vom feri să mergem pe teren, să batem la uși să cerem informații, nu ne vom feri să căutăm soluții la problemele cele mai complexe. A turna pe ici, pe colo prin Ilfov asfalt peste asfalt este destul de ușor. Noi nu ne vom concentra pe asta, au făcut-o deja alții zeci de ani, și eu zic că e suficient!”.

Roxana Pandelea este traducător, interpret de conferință și antreprenor: „În echipa de candidați USR PLUS la Consilul Județean Ilfov mă voi ocupa în special de partea de educație. Convingerea mea este că educația este baza dezvoltării și de aceea îmi doresc să fac parte din Comisia de învățământ în Consiliul Județean. Locuiesc în Chiajna și sunt unul dintre părinții care e nevoit să își ducă copilul la școală undeva în Sectorul 6, la 10 km departe de casă și fac asta pentru că îmi doresc ca ea să aibă parte de educație la un nivel cât de cât decent. Școlile din Ilfov nu îmi oferă acum această încredere. Avem soluții și acum avem și cu cine. În primul rând vrem să convingem profesorii să rămână în Ilfov și putem face asta dacă le oferim stimulente financiare, de exemplu, pentru creșterea rezultatelor copiilor care sunt din medii defavorizate și nu sunt foarte buni la învățătură sau sunt în risc de abandon școlar. Le putem deconta sau asigura transportul sau cazarea și, cel mai important, este să fim tot timpul cu gândul la viitor și să ne asigurăm că profesorii reușesc să formeze copiii astfel încât ei să fie pregătiți pentru meseriile viitorului, nu ale trecutului.

Problema nr. 2: prea mulți copii, prea puține școli. Ne vom asigura că vom construi aceste unități noi, iar pe cele vechi le vom transforma, și pe cele noi le vom dota cu tot ce este nevoie ca școala să devină un loc prietenos.

Cea de-a treia provocare va fi să aducem copiii la școală. Absenteismul și riscul de abandon școlar în Ilfov este de 3%. Acești copii provin din medii defavorizate și lipsurile, și problemele de acasă îi împiedică să vină la școală. Eu, noi, ceilalți candidați vom deveni vocea lor în Consiliul Județean, le vom compensa lipsurile de acasă prin extinderea programului Școală după școală sau prin asigurarea mesei calde în școală, prin asigurarea de finanțare pentru rechizite și tot ce au nevoie pentru școală”.

Dumitru Brașovoschi este primul pe lista de candidați la Consiliul Județean din partea Alianței USR PLUS. Este avocat și are o experiență de peste 12 ani în interacțiunea cu autoritățile și instituțiile publice din România: „Alături de colegii din Alianță am lucrat la un program politic. Acesta pornește de la realitatea actuală și privește către viitorul județului Ilfov așa cum cu toții ni-l imaginăm. Unul din capitolele din program se referă la mediu. Cu toții cunoaștem cu ce ne confruntăm. Avem gropi de gunoi care prezintă probleme majore de mediu, avem gunoi aruncat pe marginea drumurilor din județ. Uitați-vă cum arată Centura București. În Ilfov avem și un aer care pune în real pericol sănătatea locuitorilor. În Ilfov avem o administrație căreia nu-i pasă.

Este nevoie de o schimbare și, pentru că nu mai există timp, noi am hotărât să ne implicăm. Ne dorim un județ verde și ne dorim un județ curat. Ne dorim un Ilfov civilizat, cu o administrație căreia îi pasă de mediu. Programul este axat pe patru direcții: în primul rând vorbim despre gestionarea deșeurilor, în al doilea rând vorbim despre calitatea aerului, în al treilea rând vorbim despre dezvoltarea ecologică pe termen lung și, nu în ultimul rând, un element foarte important – vorbim despre educație în materie de mediu”.

Oana Cambera este avocat, antreprenor și voluntar în proiecte civice: „Trăim cu toții într-un județ în care încă avem străzi inundate și canalizări nefuncționale din cauza subdimensionării rețelei de utilități la dezvoltare. Consultarea în Ilfov aproape că nu există, reprezintă o hărtie atârnată de gardul unui teren, doar dacă sapi adânc, undeva pe site-ul Consiliului Județean, poate regăsești câteva documente. Ajunge cu administrația făcută pe genunchi! Ajunge cu corupția și haosul în dezvoltarea teritorială din Ilfov!

Avem câteva direcții de acțiune: un plan de amenajare a teritoriului care să cuprindă această dezvoltare pe termen lung, raportată la nevoi și priorități, transparent, să poată fi cunoscut de toată lumea și să nu mai poată fi modificat prin alte și alte planuri; proiecte de utilități care să fie gândite odată cu aprobarea planurilor și odată cu aprobarea autorizațiilor de construire; accesarea fondurilor și alocarea acestora să se facă în mod echitabil între toate localitățile din Ilfov, să nu mai existe aceste diferențe majore între localități. Alianța USR PLUS propune o serie de măsuri pe care noi le considerăm firești: consultarea și transparența administrației”.

Mai multe detalii despre candidatura lui Ciprian Teleman, precum și despre programul politic al echipei sale aici: https://www.ciprianteleman.ro/

Alte stiri

Senatul aprobă în unanimitate inițiativa USR care deschide copiilor curțile școlilor pentru sport în afara orelor de program
Senatul a adoptat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă a deputaților USR Tudor Pop și ...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă prin care Poliția de Frontieră să poată verifica în timp real cazierul judiciar în ROCRIS
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă prin care ​Poliția de Frontieră Ro...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult