Alianța USR PLUS și-a lansat astăzi Programul de guvernare locală pentru Sectorul 1.

Clotilde Armand, candidata USR PLUS, sprijinită de PNL, la Primăria Sectorului 1 a declarat: ”Programul nostru de guvernare locală pleacă de la o schimbare radicală de optică administrativă.

De 30 de ani nu am cunoscut o dezvoltare pe măsura resurselor, pentru că am menținut un sistem ineficient și corupt. Vrem să oprim acest sistem : Stop contractelor « umflate » din bani publici – vrem investiții masive: de cel puțin 40% din bugetul Sectorului 1 pe 4 ani; Stop unei administrații cu «pile» – Primăria să fie deschisă spre locuitori, transparentă în cheltuieli, transparentă în decizii, cu servicii publice de calitate. Vrem o administrație care să fie un sprijin pentru investitori pentru a impulsiona o economie locală puternică, bazată pe tehnologii noi, un sprijin pentru investitorii imobiliari cu planuri de dezvoltare coerente și proiecte de reabilitare urbană. Vrem o administrație capabilă de proiecție spre viitor, capabilă să ducă la capăt o strategie de dezvoltare a sectorului care să împiedice haosul urban, asaltul asupra spațiilor verzi, să modernizeze școlile, să contribuie la ameliorarea sistemului de transport și a sistemului medical din București.

E urgent să depășim etapa în care utilitățile de bază nu sunt asigurate: apă caldă, străzi asfaltate. Primele noastre acțiuni vor merge în această direcție, dar ambiția mea merge mai departe decât un nivel onorabil pentru secolul trecut. Îmi doresc ca Bucureștiul să aibă o dezvoltare demnă de secol 21 pentru o capitală a sud-estului european.”

”Povestea Sectorului 1 la momentul actual este trista poveste a unui potențial irosit, dar poate ajunge, prin digitalizare și inovație, să fie povestea despre cum am depășit toate obstacolele, despre cum am crescut și ne-am dezvoltat alături de alte capitale europene”, a adăugat Diana Buzoianu, candidata Alianței USR PLUS la Consiliul Local al Sectorului 1.

La nivel de dezvoltare urbană, Oliver Păiuși, consilier local USR și candidat la Consiliul Local S1 a precizat : ”Sectorul 1 trebuie să adopte o dezvoltare urbană durabilă. Nu avem nevoie de planuri urbanistice nerealiste care să prevadă triplarea populației și să deschidă posibilități de investiții imobiliare în Pădurea Băneasa sau în Parcul Herăstrău, să autorizeze clădiri înalte în zone de case, să supra-aglomereze unele cartiere fără să dezvolte mai întâi o infrastructură potrivită, precum drumuri, locuri de parcare, școli, spații verzi și utilitățile de bază. Avem proiecte mari de regenerare urbană și susținem reglementări urbanistice pentru un București al cetățenilor.”

Programul de guvernare locală al Alianței USR PLUS pentru Sectorul 1 se găsește pe site-urile invingem.ro și clotildearmand.ro.

Alte stiri

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a depus jurământul

La o lună de la alegerile locale, Radu Mihaiu, primarul Sector...

Vezi mai mult
Copreședinții USR PLUS București au prezentat listele de candidați la Camera Deputaților și la Senat din Capitală

Copreședinții USR PLUS București, Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, au prezentat, vineri...

Vezi mai mult
Alianța USRPLUS Buzău și-a desemnat candidații pentru alegerile parlamentare. Emanuel Ungureanu deschide lista la Camera Deputaților

Alianța USRPLUS Buzău a finalizat vineri, 16.10.2020, listele de candidați pentru alegerile pa...

Vezi mai mult
Dan Barna și Claudiu Mureșan deschid listele de candidați USR PLUS pentru Parlamentul României la Sibiu

Alianța USR PLUS Sibiu a avut astăzi alegeri interne și au fost votați de membri ai ambelor pa...

Vezi mai mult
Alianța USR PLUS București și-a desemnat candidații pentru Parlamentul României

Sâmbătă, 10 octombrie 2020, în cadrul Conferinței Municipale USR PLUS București organizate în ...

Vezi mai mult
Primarii USR PLUS se pregătesc să atragă fonduri europene

Primarii USR PLUS aleși la alegerile locale din 27 septembrie ...

Vezi mai mult
USR PLUS a depus lista candidaților din Diaspora pentru alegerile parlamentare

USR PLUS a depus, astăzi, la Biroul Electoral al secției 43 lista candida...

Vezi mai mult

Susține-ne

Mulțumim pentru suport.
Hai să continuăm să transformăm România împreună!