Alianța USR PLUS București depune plângere penală împotriva Gabrielei Firea în cazul Constanda

Alianța USR PLUS București a depus plângere penală împotriva Gabrielei Firea pentru abuz în serviciu în legătură cu darea în plată a Satului Francez către Costică Constanda.

Actualul primar a încercat în 5 ședințe de Consiliu General să obțină votul consilierilor pentru cedarea terenului respectiv, la o valoare mai mică decât prețul pieței, ceea ce ar fi însemnat o pierdere pentru municipalitate și un câștig necuvenit pentru Constanda. Însă aceasta nu este singura problemă. Acordul încheiat de Gabriela Firea și Costică Constanda încalcă legea pentru că prin el sunt dispuse despăgubiri mai mari decât sumele aprobate de CGMB pentru cheltuieli reprezentate de despagubiri civile aferente anului 2020. În plus, nu se poate adopta procedura de  dare in plata cu privire la imobile ale unitatii administrativ teritoriale, deoarece instrainarea unor astfel de bunuri se poate face numai prin licitatie publica.

Darea în plată a Satului Francez era ultimul tun de mandat al Gabrielei Firea. Din fericire, l-am oprit la timp. Însă actualul primar trebuie să răspundă pentru Acordul ilegal pe care l-a încheiat cu Constanda. De 5 ori a încercat să treacă acest proiect. Ne-a amenințat, a încercat să ne intimideze, dar nu a reușit. S-a dovedit însă că noi am avut dreptate. Prețul dării în plată era prea mic, evaluarea era făcută în favoarea lui Constanda, iar Acordul conține multe ilegalități care nu pot fi trecut cu vederea”, a declarat Ana Ciceală, lider de grup al consilierilor municipali USR.

Corupția și incompetența nu au ce să caute în Primărie. Sper ca Gabriela Firea să plătească penal pentru toate ilegalitățile pe care le-a făcut. Și să plătească politic, la vot, pentru incompetența, indiferența și corupția pe care le-a patronat la Capitală”, a declarat Vlad Voiculescu, propunerea Alianței USR PLUS București pentru funcția de viceprimar.

USR PLUS s-a ținut de cuvânt și în Consiliul General. A adus transparență și a blocat marile tunuri ale administrației Firea PSD. Peste câteva zile, începem un nou capitol. Un capitol în care USR PLUS va trece la faza de construcție. Vom repara ce a stricat PSD și, împreună cu Nicușor Dan, vom construi noul București”, a declarat Claudiu Năsui, co-președinte al Alianței USR PLUS București.

Alte stiri

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a depus jurământul

La o lună de la alegerile locale, Radu Mihaiu, primarul Sector...

Vezi mai mult
Copreședinții USR PLUS București au prezentat listele de candidați la Camera Deputaților și la Senat din Capitală

Copreședinții USR PLUS București, Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, au prezentat, vineri...

Vezi mai mult
Alianța USRPLUS Buzău și-a desemnat candidații pentru alegerile parlamentare. Emanuel Ungureanu deschide lista la Camera Deputaților

Alianța USRPLUS Buzău a finalizat vineri, 16.10.2020, listele de candidați pentru alegerile pa...

Vezi mai mult
Dan Barna și Claudiu Mureșan deschid listele de candidați USR PLUS pentru Parlamentul României la Sibiu

Alianța USR PLUS Sibiu a avut astăzi alegeri interne și au fost votați de membri ai ambelor pa...

Vezi mai mult
Alianța USR PLUS București și-a desemnat candidații pentru Parlamentul României

Sâmbătă, 10 octombrie 2020, în cadrul Conferinței Municipale USR PLUS București organizate în ...

Vezi mai mult
Primarii USR PLUS se pregătesc să atragă fonduri europene

Primarii USR PLUS aleși la alegerile locale din 27 septembrie ...

Vezi mai mult
USR PLUS a depus lista candidaților din Diaspora pentru alegerile parlamentare

USR PLUS a depus, astăzi, la Biroul Electoral al secției 43 lista candida...

Vezi mai mult

Susține-ne

Mulțumim pentru suport.
Hai să continuăm să transformăm România împreună!